Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 29 maart 2024

Scroll to top

Top

Samenwerking Dutch Chili Fest met VERS

Samenwerking Dutch Chili Fest met VERS
Guido Segers

Dutch Chili Fest gaat een samenwerking aan met VERS, een nieuw Brabant-breed food event. VERS onderzoekt, verdiept en etaleert alles wat Brabant aan voedsel te bieden heeft en combineert daarbij educatie en discussie met cultuur, vermaak en uiteraard verantwoord eten. Dat sluit naadloos aan bij het aanbod op Dutch Chili Fest en de interesses van de Dutch Chili Fest-bezoekers.

“Dutch Chili Fest kent een enorme following aan peperkwekers met passie voor hun producten en die daar met liefde en bevlogenheid over kunnen vertellen. Dit enthousiasme willen we graag breder trekken en laten zien hoe leuk, leerzaam en lekker het is om je eigen groenten te telen en te bereiden”, aldus Leo Hoeksema, woordvoerder namens VERS Eindhoven.

De verschillende onderdelen van het programma van Dutch Chili Fest groeien gestaag in omvang en inhoud. De markt kent een recordaantal van ruim 50 aanbieders en de inschrijvingen voor de Heetste Hamburger van Nederland wedstrijd en de sambal en hot sauce contest stromen binnen. Een expositie waarin op verrassende wijze de peper wordt belicht krijgt vorm, en naar de ruilbeurs waar zaden voor pepers uitgewisseld kunnen worden wordt door de vele gepassioneerde thuiskwekers uitgekeken. Live muziek is er van Blue Grass Boogiemen, Sabor Latino en The Old Ditch Riverhoppers, gegeten en gedronken kan er worden bij de diverse cateraars, met een hoofdrol voor de barbecue. Het Klokgebouw is op 10 september geopend vanaf 12.00 u, om 20.00 u is het programma ten einde. De entree is gedurende de gehele dag gratis.

Over VERS

VERS is een nieuw initiatief dat in 2016 voor het eerst plaats vindt en dat zich simultaan ontrolt in Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg. Daarbij is in alle gevallen de spoorzone van desbetreffende stad het decor. Het festival kent drie programmalijnen of – om in spoortermen te blijven – ‘foodtracks’: Food Market, Food Academy en Food Gallery. Zij verbinden de vijf steden in één foodstory: the future is just fresh. Met deze insteek onderscheidt VERS zich binnen de wildgroei aan food events; VERS is niet alleen consumptief, maar ook educatief en informatief. Ondertussen kan er nog steeds volop genoten worden van veel, lekker, maar vooral verantwoord eten.

Over Dutch Chili Fest

In 2012 trok de eerste editie van Dutch Chili Fest al 3000 bezoekers om een jaar later naar 4500 bezoekers te groeien. De organisatie hoopt het aanstaande lustrum te kunnen vieren met minstens een evenaring van het aantal van 6000 van vorig jaar. Ondanks deze mooie statistieken gaat het organisator Herald Coolbergen niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit en vind hij het vooral belangrijk om liefhebbers – zowel bezoekers als aanbieders – met elkaar in contact te brengen. Hij beschouwt zichzelf daarom meer als coördinator dan organisator van het evenement. Coolbergen: “Toen ik in 2012 concreet met het idee aan de slag ging, bleken er veel mensen met hetzelfde idee rond te lopen of op z’n minst behoefte aan een dergelijk evenement te hebben. Ondanks dat het een behoorlijke niche is, zijn veel mensen in hun vrije tijd of beroepsmatig met pepers bezig. Ik heb die mensen bij elkaar gebracht. Voor mijn gevoel doen we het dus ook allemaal samen.”

Meer informatie over Dutch Chili Fest 2016 en VERS Eindhoven is te vinden op de facebookpagina’s van Dutch Chili Fest en VERS Eindhoven

Zaterdag 10 september
Klokgebouw, Strijp S, Eindhoven
Dutch Chili Fest 2016 en VERS Eindhoven – markt, tentoonstelling, Heetste Hamburger van Nederland, hot sauce & sambal contest, bbq corner en live muziek
Van 12.00 tot 20.00 u
Entree gratis