Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 februari 2024

Scroll to top

Top

D.A.F. @ Effenaar, 30-10-2011

D.A.F. @ Effenaar, 30-10-2011
Redactie

De Effenaar boekt dit jaar vanwege het 40-jarig bestaan diverse illustere namen uit het verleden. Ook de Duitsers van Deutsch-Amerikanische Freundschaft (ofwel;D.A.F.) horen in dit rijtje thuis. De new-wave elektro act, die vooral in de jaren tachtig furore maakte, moet het echter doen met een slecht gevulde Effenaar. De gordijnen achter in de zaal zijn dicht het podium is aangepast en naar voren geschoven om te voorkomen dat de zaal wel heel erg leeg lijkt.

Het podium met daarop alleen een drumstel en microfoonstandaard is hetgeen waarmee het duo Robert Görl en Gabi Delgado-Lopez nummers als ‘Alle gegen Alle’, ‘Ich Will’, ‘Muskel’, en ‘Der Sherriff’ op het publiek loslaten. De samples klinken ernstig gedateerd, het drumgeluid lijkt nergens op en de Duitse teksten zijn zeer voorspelbaar. Er wordt hier en daar nog wel gedanst als de hit ‘Der Mussolini’ voorbij komt, maar echt los gaat het nergens.

Natuurlijk is het historisch gezien best te billijken dat de Effenaar D.A.F. nog een keer terug heeft gehaald naar Eindhoven. Maar de Deutsch-Amerikanische Freundschaft roept vooral nostalgische herinneringen op en getuige deze show hadden ze het beter bij herinneringen kunnen laten. Gezien de opkomst vanavond denkt het publiek er ook zo over en dan is het gelijk dit keer zomaar eens aan de kant van de thuisblijvers.