Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Komatsu – Komatsu (EP)

Komatsu
Reno van der Looij

Review Overview

Score
7
7

Rating

Een volledig album was zeker niet gaan vervelen en met dit kleine puntje van kritiek sluit de review dan ook naadloos aan; kort maar erg krachtig.

Komatsu is zo’n typische geval waarbij het bijna vanzelfsprekend is dat de band haar oorsprong vindt in Eindhoven Rock City. De muzikanten met een verleden in bans als SQY, Repoman en The Goods laten er op de debuut EP geen gras over groeien. Zes tracks lang wordt er vieze grommende stoner op de luisteraar losgelaten.

Een Google search op de bandnaam levert direct vele hits op over de bekende ‘bulldozer’ en ‘graafmachine’ fabrikant. Treffender kan een vergelijk bijna niet met dit viertal die zich begeven op gebied van zware rock, stoner en zelfs een vleugje metaal. Daar waar landgenoten en vakbroeders van Sungrazer en Candybar Planet regelmatig psychedelische en melodieuze elementen toevoegen, is de stoner vanKomatsu vooral onbesnut rauw. Hier en daar schuurt en scheurt men zelfs tegen een stevige metalachtige passage aan.

De productie van dit werkje past bij de muziek; lomp, slordig en rauw. Maar toch valt juist hier met wat zorgvuldigheid nog wel een stukje winst te behalen. Niet geheel duidelijk waarom er is gekozen voor slechts een zes track EP. Een volledig album was zeker niet gaan vervelen en met dit kleine puntje van kritiek sluit de review dan ook naadloos aan; kort maar erg krachtig.