Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 maart 2024

Scroll to top

Top

Tito & Tarantula @ The Rambler Eindhoven, 26-10-2013

Tito & Tarantula @ The Rambler Eindhoven, 26-10-2013
Redactie

The Rambler in hartje Eindhoven begint zich qua programmering meer en meer te ontpoppen als smaakvolle booker voor de acts die Effenaar en Dynamo schijnbaar links laten liggen. Zo kan het gebeuren dat voor de 2e keer binnen twee jaar de cultband Tito & Tarantula hier op de bühne staat. De band van Tito Larriva is altijd al een kleine duiventil geweest en sinds het vorige bezoek is enkel nog Caroline “Lucy LaLoca” Rippy op bas van de partij naast de bandbaas.

Larriva heeft in Hollywood inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd met zijn ‘latino-rock’ die onder meer op soundtacks van films als “Machete”, “Once Upon a Time in Mexico” en “Desperado” te vinden is. En zo nu en dan mag hij ook in deze films rekenen op wat (bij)rolletjes. Het verklaart wellicht het sterrengedrag aangezien de beste man pas rond 23.15 uur voor het eerst zijn gezicht op het podium laat zien (aanvang zou rond 21.30 zijn).

De sfeer in The Rambler heeft er nauwelijks onder te lijden, het is per slot van rekening vrijdag en de biertjes vloeien rijkelijk. De respons op de akoestische opener is dan ook enthousiast. Daarna voegt de rest van de band zich bij Larriva en werkt Tito & Tarantula zich door een best off set, waarbij het kan putten uit werk van 5 langspelers. Uiteraard worden de succesvolle krakers “Back to the House That Love Built”, “Strange Face of Love”, en “Angry Cockroaches” tot het laatste bewaard.

Tijdens “After Dark” (ja, die van de scene met Salma Hayak uit Tarantino’s “From Dusk till Dawn“) nodigt de bandleider geheel in stijl al het vrouwvolk uit om hem op het podium te vergezellen, waarna het bijna 01.00uur ’s nachts klokt als de show erop zit. Tito & Tarantula zal live nooit de boeken ingaan als hoogvlieger. Daarvoor hapert de stem van de Larriva te vaak. Maar het entertainment gehalte is wel enorm hoog. Dat zal de trotse Mexicaan ongetwijfeld in Hollywoord hebben geleerd.