Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Dynamo keert terug als Festival in Eindhoven

Redactie

Het roemruchte Dynamo Open Air dat haar hoogtijdagen vierde in de jaren ’90 staat menig (oudere) metalfan nog in het geheugen gegrift. Het festival dat zorgde voor extreem lange files tijdens de editie in 1995 waar 120.000 metalheads in Eindhoven neerstreken. Grootheden als Metallica, Iron Maiden, Machine Head, Rammstein, KoRn, Kyuss en Slayer prijkte ooit op de bill. Helaas kreeg het festival daarna problemen om een goede vaste locatie te vinden. Via tijdelijk onderkomens in Weert, Mierlo, Nijmegen en  Helledoorn stierf het een stille dood.

Keert dit festival nu terug in Eindhoven? Niet helemaal. Een nieuw festival maakt dan nog op facebook en twitter gebruik van het oude logo, maar is totaal anders van opzet dan de eerdere edities. Ook de naam is net even anders: Dynamo Metal Fest. Wat wel tot de verbeelding spreekt is de locatie. De kunstijsbaan in Eindhoven was namelijk een flink aantal edities voor DOA ook al het toneel. Op zaterdag 18 juli 2015 keert dit festival dus terug op deze plek.

Dynamo Metal Fest

“Dynamo MetalFest wordt een intiem en puur metalfestival zonder opsmuk: 1 dag, 1 podium, 8 bands en 15 entree in de voorverkoop. Met andere woorden, een festival waar de liefhebber van keiharde gitaarmuziek zich meer dan thuis voelt. Dynamo flirt al jaren met het idee om een metalfestival met deze ingrediënten te lanceren. ‘In 2014 kwamen we in gesprek met de juiste mensen en besloten we de sprong te wagen. De keuze voor de naam en locatie was snel gemaakt’, aldus Sander Waterschoot van Dynamo.” (bron: facebook Dynamo moet terug).

“Geheel in lijn met de doelstellingen van Dynamo staat het begrip ‘talent’ centraal bij het festival. Dat heeft betrekking op de programmering, waar aandacht is voor aanstormend regionaal en (inter)nationaal) talent. Maar het festival biedt ook mogelijkheden voor vrijwilligers van Dynamo en studenten van de Metal Factory om zich te ontwikkelen op het gebied van evenementorganisatie, bandbegeleiding, techniek, PR en horeca.” (bron: facebook Dynamo moet terug).

Affiche en tickets

We verwachten dus zeker geen grote headliners, maar wel een interessant talentvol programma. De eerste namen van bands worden begin december bekend gemaakt en wordt de voorverkoop van het festival gestart. Tickets kosten in de voorverkoop 15 euro en 20 euro aan de deur. Meer informatie over Dynamo MetalFest vind je dynamometalfest.nl of www.facebook.com/dynamometalfest.

Nog even back in the days met Machine Head op Dynamo Open Air 1995: