Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni 2024

Scroll to top

Top

Stichting Citymarketing Eindhoven weigert cijfers Strijp-S

Stichting Citymarketing Eindhoven weigert cijfers Strijp-S
Redactie

In ons bericht van vorige week waren we verrast en enigszins verontwaardigd dat de marketeers van Eindhoven 365 (onderdeel van het door de gemeente gesubsidieerde Stichting Citymarketing Eindhoven) met een onvolledige en onjuiste publicatie (rapport en pdf hier) over de evenementen in 2014 op de proppen kwamen. Evenementen als Speedfest, Eindhoven Metal Meeting, Sonic Boom, Klokrock Orange, Eindhoven Psych Lab en We Are Electric werden volledig genegeerd en voldeden schijnbaar niet aan de eigen opgestelde criteria.

Inmiddels wordt het langzaam duidelijk dat er wellicht wat anders aan de hand is. Eindhoven 365 wil niet officieel reageren, maar beweert in een privé bericht op twitter (bij monde van Peter Kentie, directeur van EHV365) geen cijfers te hebben gekregen van deze evenementen. Maar wat blijkt nu; gegevens van Strijp-S zijn reeds weken geleden keurig aanlevert door Strijp-S en Stichting Trudo. Volledig gespecificeerd en gekwantificeerd zoals blijkt in onderstaande afbeelding. Waarom bijvoorbeeld een Feel Good Market wel wordt opgenomen in het onderzoek van Eindhoven 365, maar Speedfest niet, blijft gissen. Strijp-S en Stichting Trudo hebben nu besloten deze cijfers zelf bekend te maken. Ongetwijfeld ook uit onvrede met de huidige gang van zaken bij Eindhoven 365.

image

 

Dat ook door het ontbreken van de “niet Strijp-S” events als Psych Lab Eindhoven en Eindhoven Metal Meeting (beide Effenaar, waarvan bijv. Brandend Zand wel is opgenomen) blijft ons mening uit onze vorige publicatie overeind: Deze muzikale festivals zijn te rock & roll, stoer, ruig en rauw voor de marketing mensen van Eindhoven 365? Maar geen affiniteit met deze events betekent niet dat de relevantie er minder om wordt.

UPDATE: eindelijk reactie vanuit Eindhoven 365. Dat hadden we graag al op onze email met vragen voorafgaand aan de vorige publicatie gezien, maar vooruit. Het geeft in ieder geval een wat genuanceerder beeld. Zie voor reactie onderstaand bericht in de comments. Dat concerten niet worden opgenomen is begrijpelijk, maar festivals zoals Speedfest in een multifunctionele locatie als Klokgebouw kunnen we nog steeds niet goed duiden. Maar goed, iets met landelijke normen en regels waarom Guus Meeuwis wel en We Are Electric niet.