Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

Del-Toros – Surfival of the Rockest

Del-Toros – Surfival of the Rockest
Reno van der Looij

Review Overview

Score
8
8

Rating

Uiterst plezierig en gevarieerde rockplaat waarop uitstekend wordt gemusiceerd. De samensmelting van diverse stijlen (surf, punk, rock and rol, stoner) gaat op een natuurlijke wijze hand in hand gaat met een ruige sound. Puik plaatje!

Het Eindhovens platenlabel en vinyl specialist Lighttown Fidelity heeft een bijzonder goede neus voor exceptionele rock-, punk- en stonerbandjes. Eerdere releases van onder meer Yama, Wolfskop, Tank86 en Orange Maplewood bewezen de goede smaak van het kleine onafhankelijke label. De volgende in rij is deze derde langspeler van Del-Toros die samen met Suburban de wereld in wordt gestuurd.

imageDe band uit Alkmaar opent op Surfival of the Rockest met de punky rocker ‘Tearing up the Track’ om te vervolgen met een sterk staaltje instrumentale krachtpatserij op ‘323F’. Laatstgenoemd komt door de heerlijke sonische gitaarrifjes zo in aanmerking voor een Tarantino soundtrack. Del-Toros is op deze plaat overigens in de instrumentale tracks, zoals ‘Strikemaster’ (met gesproken samples) en ‘Le Grand Blond Avec 1 Chaussure Noire’ net zo boeiend als de tracks met zang.

‘Eraser’ is zo’n typische surfpunker die erom schreeuwt om live gespeeld te worden. Hetzelfde geldt voor het meer op rock gebaseerde ‘You’re the One’ met na ruim 2 minuten een erg vette retro gitaarsolo. Met ‘Disco de Debaste 65509’ wordt een zeldzaam momentje ingelast om wat gas terug te nemen om vervolgens op ‘Drain Me’  en ‘Slowburner’ (hallo Fu Manchu) de nodige fuzzy stonerinvloeden erin te knallen. De plaat gaat allerminst uit als een nachtkaars aangezien instrumentale afsluiter ‘Static Ejection #10’ zich door het sterke gitaarspel mag rekenen tot één van de betere songs.

Al met al heeft Del-Torros met Surfival of the Rockest een uiterst plezierig en gevarieerde rockplaat afgeleverd waarop uitstekend wordt gemusiceerd. De samensmelting van diverse stijlen (surf, punk, rock and rol, stoner) gaat op een natuurlijke wijze hand in hand met een ruige sound (mastering in handen van Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock) en productie door Theo van Rock) en, niet onbelangrijk, het vermogen om boeiende catchy songs te schrijven. Puik plaatje!