Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Luciferian Light Orchestra maakt affiche FemMe compleet

Female Metal Event
Redactie

FemME, het Female Metal Event op plaatsvindt op 16 en 17 oktober 2015 in de Effenaar, heeft een mooie première te pakken. Op zaterdag 17 oktober treedt voor de eerste maal de band Luciferian Light Orchestra op. Luciferian Light Orchestra is het project van Christofer Johnsson, de frontman van de Zweedse formatie Therion, welke ook op FemME te zien is. Luciferian Light Orchestra bracht op 30 april zijn titelloze debuut uit. Dit album grijpt met zijn invloeden uit de rock van de jaren 70 en 80 terug naar de oorsprong van Therion. De kaartverkoop van FemME is inmiddels in volle gang, waarbij een vrijdag ticket 39,00 euro kost, op zaterdag ben je voor 49,00 euro binnen en wil je beide dagen dan kost een combiticket 79,00 euro. Tickets vind je hier.

Programma

Met de bevestiging van Luciferian Light Orchestra is ook de programmering van FemME helemaal rond met een zeer divers aantal acts Lacuna Coil (FOTO), Therion, The Gentle Storm, Tristania, Xandria, Stream of Passion, Draconian, Visions of Atlantis, Aeverium, Kingfisher Sky, Autumn, Aira Flame, Whyzdom, Karmaflow, Effloresce, Cripper, Dyonisis, Sin7SinS, Purest of Pain, Unshine en Lovelorn Dolls terug op de affiche. De dagverdeling en meer info over FemME vind je hier.

Over FemME

Na de succesvolle eerste editie in 2014 is de 2015 editie uitbreid naar 2  dagen en 2 zalen en daarmee FemME het grootste Female Metal Event van Nederland en waarschijnlijk zelfs Europa. Bij het Female Metal Event is het primaire criteria dat de band tenminste een vrouw in de gelederen heeft. Dat hoeft niet alleen een frontvrouw te zijn maar kan ook een gitarist of bassist zijn. In de programmering komen vele stijlen in aan bod. Het programma van FemME 2015 kent naast bekende zwaargewichten ook wat onbekendere vernieuwende bands. In de grote en kleine zaal is het hele scala, van operatic / symphonic tot death / thrash metal te vinden.

eflyer_FemMe_2015_Full