Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni 2024

Scroll to top

Top

Kempenerpop 2015 staat in de startblokken

Kempenerpop
Redactie

Komend weekend gaat er, na een jaar van afwezigheid, weer een Kempenerpop editie in Waalre (net ten zuiden van Eindhoven) van van start. Met Wolfskop, Call it Off en Peter Pan Speedrock heeft het festival een flinke dosis “Eindhoven Rock City” op haar podia! In navolging van de afgelopen edities gaat Kempenerpop ook dit jaar op de vrijdagavond van start. De poorten van het festivalterrein openen om 19.30 uur. Deze eerste avond staat geheel in het teken van Blues, Funk en Rock ‘n’ Roll met optredens van Slapback Johnny en Twenty Sicks. De avond zal in stijl worden afgesloten door DJ Johnny Vinyl. De zaterdag en zondag kennen vervolgens een volledig dagprogramma.

Zaterdag 13 juni

Op deze eerste volle festivaldag staat rockmuziek in allerlei variaties centraal. De zaterdagmiddag wordt meteen op het hoofdpodium afgetrapt met de IJslandse band The Vintage Caravan, waarvoor het zeker de moeite waard is om op tijd naar het festival te komen.

In de tent worden optredens verzorgd door de winnaar van de Kempenerpopprijs 2015, Faith in Fate, de no-nonsense garagerockband Skullshaker, het swingende Roy P-Cat and the V8 Daddies en Bonsai Kitten uit Duitsland. Het hoofdpodium staat verder in het teken van hard, harder, hardst, met de bands Magnetic Spacemen, Call It Off, Wolfskop en als afsluiter Peter Pan Speedrock.

Zondag 14 juni

De Kempenerpopzondag is altijd meer gevarieerd wat betreft het muziekaanbod. Ook dit jaar heeft de organisatie een programma samengesteld waarbij iedereen aan zijn of haar trekken komt.

De zondag van Kempenerpop start net als de vorige editie met een koffieconcert, dit keer verzorgd door smartlappenkoor Efkes Schruwwe uit Waalre. Het koffieconcert begint al om 11.00 uur, dus het is zaak om er vroeg bij te zijn. En wat is een koffieconcert zonder koffie, niets, dus zal er voor iedere bezoeker gratis koffie en thee te verkrijgen zijn.

Het zondagprogramma vervolgt op de Jack Stage, de tent, met de ruig uitziende mannen van Small Time Crooks, Black Michelin, de rockchicks van Tarzan’s My Daddy en zal afsluiten met de DJ’s Arend Kneiters en Simon van Weleer.

Op de Power 4 You Stage, het buitenpodium, wordt het koffieconcert vervolgd door het altijd gezellige Allez Mama. De bezoekers worden daarna getrakteerd op optredens van de dynamische Eindhovense band Grim Tim, de voor het Kempenerpoppubliek welbekende band Bang Bang Bazooka en als afsluiter de explosieve en stuiterende skaband Bazzookas.

Naast de bovenstaande programmering is er voor de liefhebber en de nieuwsgierige bezoeker ook een nieuw podium in de vorm van Daan’s Dance Department, tot stand gekomen in samenwerking met Household Productions en Café Daan. Kom kijken en gooi die voeten van de vloer, stilstaan is namelijk verboden in deze trailer, bij DiscoChart, Cella Johnsson, Ultimate Soul, Vetish & WilsSon, Joe Ravazzi, 2-Motion, Stolen Cult & Suvjet, en als special guest, de 10-jarige Mgr. Rick.

Kinderplein en randprogramma

Het kinderplein op Kempenerpop is zowel op de zaterdag als de zondag geopend. Hier kunnen de jongste bezoekers zich uitleven op het springkussen en in de knutselhoek. Op de zondag zal er voor de jongste bezoeker ook worden gezorgd voor vermaak in de vorm van theater.

Kempenerpop 2015 vindt plaats op 12, 13 en 14 juni op het venemententerrein aan de Willibrorduslaan in Waalre. Alle dagen gratis toegang. Alle informatie over Kempenerpop en informatie over optredende acts is te vinden op www.kempenerpop.nl.

Affiche