Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Nieuwe bevestigingen voor Sonic Boom festival

Redactie

De programmering van Sonic Boom begint langzaam aardig op stoom te komen. Eerder wisten we je al te melden dat Candybar Planet een heuse re-releaseshow komt verzorgen naar aanleiding van het zo’n 15 jaar geleden opgenomen debuut bij Pop-Ei. Ook de bijzondere Belgische eenmansformatie ASHTORETH  was reeds bekend. We kunnen hier nu de moddervette stonergrooves van Tsar Bompa aan toevoegen. En als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl mogen wij een primeurtje verklappen: ook de mannen van ¡Pendejo! (video) maken hun opwachting op de aanstaande editie van Sonic Boom.

¡Pendejo!

De spaanstalige stoner met staccato hooks, trompetgeschal en gruizige gortdroge monsterriffs passen natuurlijk uitstekend op het festival. “Heavy brass, brute riffs, beukende drums, een stel dikke cojones” is in de biografie van de band te lezen. Wie ¡Pendejo! voor het eerst hoort zou bijna zweren met Zuid-Amerikanen of Spanjaarden te maken te hebben. Niets is minder waar aangezien de vier mannen ‘gewoon’ uit ons eigen landje (en deels zelfs uit Eindhoven Rockcity) komen. Na deze show haast ¡Pendejo! zich de studio in voor de opvolger van het indrukwekkende Atacames.

Over Sonic Boom

In 2015 is PopEi (Klokgebouw te Eindhoven) op zaterdag 3 oktober wederom de plaats van handeling voor de inmiddels vierde editie van Sonic Boom. Een festival voor de liefhebbers van sludge, doom, stoner en (post)metal. Kortom, een moddervette dagtrip met ruige avontuurlijke bands. De voorverkoop is reeds gestart met een early bird actie. Een early bird kaartje kost een tientje (snel zijn, bijna op!!). Daarna ben je voor 15,00 euro van de partij.

Bevestigd tot nu toe:
– Candybar Planet
– ¡Pendejo!
– ASHTORETH
– Tsar Bompa
More to follow..Pendejo_bevestiging