Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

The Exploited en Avatarium verklappen komst naar Speedfest

speedfest
Reno van der Looij

Na de officiële aankondiging van de eerste acts voor de jubileum editie van Speedfest, heeft het er alle schijn van dat ook The Exploited van de partij zal zijn. De band was ook op de allereerste editie van de partij en de naam van de punkers deed al de ronde in de diverse geruchtencircuits.

Een oplettende lezer van “Eindhoven Rockcity” kwam op de site van Large Merchandise het 2015 tourshirt van The Exploited tegen (link naar het shirt). En warempel, als laatste data op het shirt staat inderdaad Speedfest afgebeeld. Eén klein foutje; Speedfest is niet op 20-11, maar op 21-11. Het lijkt echter een kwestie van tijd, totdat deze legendarische punkers door de organisatie zelf worden aangekondigd.

 

speedfestexploited

Naast de bevestigde komst van Danko Jones (CAN), Carcass (UK), Napalm Death (UK), Obituary (USA), Voivod (CAN), Backyard Babies (SWE) en The Dictators (USA) is het uiteraard niet onwaarschijnlijk dat Peter Pan Speedrock zelf op de planken staat. Tevens zingen door de wandelgangen de namen van onder meer Avatarium, Spiders, The Vintage Caravan, Scorpion Child en Crobot hardnekkig rond. De eerste drie bands uit dit laatste rijtje staan prominent op onderstaande officiële tourposter, dus die durven we ook met enige zekerheid te noteren.

avatarium.live2015