Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Popei schudt wel, maar vult zich niet voor Vicfest

Popei schudt wel, maar vult zich niet voor Vicfest
Guido Segers

Kiezen waar je heen gaat op deze vrijdagavond is een moeilijke opgave. Rockcity schuwt echter het zwaardere werk ook niet en is dus aanwezig in de Popei op Vicfest. Vicfest is een label avond van het Zeistse Vic Records, dat een mooie internationale catalogus heeft.

Vandaag verzamelen zich vier bands in de Popei, waar tijdens de openingsact in het café nog gedineerd wordt.  Er is merchandise te koop, mooie platen en een hele stapel fanzines. Het bier staat uiteraard ook koud, niet onbelangrijk bij een show met vier death metal bands op de poster.

Opener The Eliminati lijkt op hun facebook aangezien te worden voor een hele andere club, maar de band uit Breda maakt gewoon stevige metal. De heavy metal invloeden zijn voelbaar in de sound van het viertal, dat helaas vooral op eigen energie de show zal moeten spelen. Er staat niet echt een volle bak aan publiek in de zaal. Afijn, de band speelt dan ook niet al te solide en weet niet echt te overtuigen op het podium.

_MG_1783

Stormgrey heeft een andere benadering. De band uit Litouwen mag dan nog maar kort bestaan, het debuut ‘Pray.Crawl.Suffer’ mag er zijn. In de line-up zit dan ook bijna 100 jaar ervaring in het genre, dus heel erg verrassend is het niet bij deze mannen die net half Europa zijn doorgescheurd om hier vol energie en vuur hun liedjes ten gehore te brengen. Met een glimlach en vooral veel speelplezier zet de band een opvallend sterke set neer met zo nu en dan een bedankje en een korte intro tussendoor. De vijf heren uit de Baltische staat zijn misschien niet het meest expressief, de chemie tussen de bandleden is voelbaar in de zaal.

_MG_1972.CR2

Met een tussenperiode die zelfs die van Death Angel teniet doet, is Dead End weer terug van weggeweest. Er is aardig verjongt in de line-up met slechts twee oorspronkelijke leden in de Zeelandse formatie. De complexe, kille vibe van deze mannen wordt dan ook gedragen door de twee veteranen op de ritme sectie. De overige bandleden, waaronder de zanger, missen dan ook een tikje uitstraling om een gevoel van eenheid af te geven. Steken laten vallen doet het gezelschap echter niet en een stevige, overtuigende show is het resultaat.

IMG_2134

Uit de regio komen oudgedienden Pentacle. Deze jongens met hun demonische geluid hebben in tegenstelling tot de voorgangers de gitaren nooit aan de wilgen gehangen. Sterker nog, de band speelt met het hellevuur van een stel jonge honden op de hielen. De occulte atmosfeer van de muziek is tamelijk overweldigend, vooral dankzij de loodzware ritmesectie en de grunt van frontman Wannes Gubbels die van wel heel diep komt. Voor eigen publiek is het eigenlijk ook een ererondje dat deze mannen lopen in de Popei, die helaas nooit echt vult op deze vrijdagavond. Gelukkig mag dat eigenlijk voor niemand de pret drukken.

Foto’s: Justina Lukosiute