Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Black-Bone zich horen met albumrelease in de Effenaar

Black-Bone zich horen met albumrelease in de Effenaar
Guido Segers

Deze vrijdagavond presenteren de jonge honden van Black-Bone hun nieuwe plaat ‘Blessing In Disguise’ in de kleine zaal van de Effenaar. Nieuw bloed in Eindhoven Rockcity, dus daar moeten we bij zijn.

Black-Bone mag zich met recht een Rockcity band noemen. Ontstaan in omliggende plaatsen Son en Gerwen, vond de band vanzelf een thuis in de Lichtstad. Debuut ‘Back To Mayhem’ gooide hoge ogen en leverde de jongens een paar toffe support slots op bij Deep Purple, Status Quo en vele anderen met hun ‘no nonsense’ benadering van rock’n’roll muziek.

_MG_2418

Opwarmer Black Bottle Riot weet eveneens hoe je een stevige pot rock’n’roll neerzet. Dit weekend mogen ook deze jongens een nieuwe plaat presenteren, waar de hoofdact van vandaag ook opwachting zal maken. Het zorgt er in ieder geval voor dat de band met frisse energie door de set heen stoomt. Cleane rockmuziek met veel solowerk en een onverstoorbare ritmesectie zorgen voor een sterke live presentatie. Het is muziek met ballen en stoere grimassen terwijl de gitaar aangeslagen wordt, zoals gitarist Mike Seedee laat zien met een erg beweeglijke performance. Deze jongens komen niet even wat nummers spelen maar die zaal verhitten voor het hoofdprogramma.

_MG_2702

Het podium is aardig volgestouwd met extra lichten, om nog wat meer body te geven aan de grootsheid van een Black-Bone presentatie. Niet dat de band enige flauwekul nodig heeft op het podium, maar een extra is leuk. Alle ogen zijn dan ook gericht op Steef van den Boogaard en zijn mannen, die meteen vol gas aftrappen op het podium en zonder adem happen door d eerste paar nummers heen stomen. De energie spat werkelijk van het podium af en je krijgt een rock’n’roll optreden vol overgave voorgeschoteld.

Bezweet en met een bijzonder voldaande grijns begint Van den Boogaard dan aan wat dankwoordjes. Het voelt een beetje raar als buitenstaander, wanneer dit een show begint te worden voor de mensen om de band heen. Dat is ook weer de charme ergens, deze release wordt de triomf van een band die alles wat ze heeft opgebouwd heeft door te doen waar de jongens goed in zijn en dat is live spelen. Spelen alsof je leven er van afhangt.

En precies dat doet Black-Bone deze avond, zonder opschmuck keihard rocken met een toegankelijk een puur geluid, vol van liefde. In oktober wacht nog een Europese tour voor de band, waar de naam Eindhoven Rockcity zeker hoog gehouden mee wordt.

Foto’s: Justina Lukosiute