Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 mei 2024

Scroll to top

Top

Sonic Boom festival tickets winnen!

Redactie

Ja, je leest het goed. We hebben weer wat leuks om weg te geven! Volgend weekend is PopEi (Klokgebouw) op zaterdag 3 oktober wederom de plaats van handeling voor de inmiddels vierde editie van Sonic Boom. Een festival voor de liefhebbers van sludge, doom, stoner en (post)metal. Kortom, een moddervette dagtrip (aanvang 15.30uur) met ruige avontuurlijke bands. In samenwerking met het festival mag Eindhoven Rockcity een setje kaarten weggeven. Hoe je die kunt winnen lees je hieronder. Wil je gewoon een ticket kopen, dan kan dat hier (ook fraaie package met vinyl beschikbaar).

IJzersterke line-up!

Tijdens deze editie is Candybar Planet voor een heuse re-releaseshow van de bij PopEi opgenomen debuut EP (zo’n 15 jaar geleden) als headliner gestrikt. Label Lighttown Fidelity zorgt voor deze vinyl re-release. Het uit Belgische afkomstige ASHTORETH werd al snel aan de line-up toegevoegd. Op Roadburn maakte de acts immers diepe indruk met een meditatief bouwwerk van doom, drone, ambient, folk, metal, noise en experiment.

De spaanstalige stoner met staccato hooks, trompetgeschal en gruizige gortdroge monsterriffs passen natuurlijk uitstekend op het festival. “Heavy brass, brute riffs, beukende drums, een stel dikke cojones” is in de biografie van de band te lezen. Wie ¡Pendejo! voor het eerst hoort zou bijna zweren met Zuid-Amerikanen of Spanjaarden te maken te hebben. Niets is minder waar aangezien de vier mannen ‘gewoon’ uit ons eigen landje (en deels zelfs uit Eindhoven Rockcity) komen. Na deze show haast ¡Pendejo! zich de studio in voor de opvolger van het indrukwekkende Atacames.

Naast bovengenoemde acts mag ook zeker Yama niet onvermeld blijven. Ook de sludge en stoner van Yama komt uit de Lighttown Fidelity stal. Het geweldige album Anatana onderstreept nog maar eens dat het Eindhovense label een neusje voor talent en kwaliteit heeft. Deze Tilburgers waren overigens ook de eerste editie van Sonic Boom van de partij. Tsar Bompa en Statue maken de line-up compleet.

Kaarten actie: setje van 2 tickets winnen!! DEZE ACTIE IS AFGELOPEN!

In samenwerking met het festival mag Eindhoven Rockcity een setje van 2 tickets weggeven. Wil jij samen met je vriend, je vriendin, je oma, tinder-date of maîtresse naar Sonic Boom?! Dan hoef je slecht 2 dingen te doen. Ga naar de Facebook pagina van Eindhoven Rockcity. Like deze pagina en deel het bericht met de actie op je timeline. De actie duurt t/m dinsdag 29 september aanstaande en dan maken we direct de winnaars bekend! GO!

Timetable

Sonic Boom

Teaser