Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Speedfest onthult timetable inclusief Aftercrusher

speedfest
Reno van der Looij

Het programma van Speedfest is helemaal rond en de jubileum editie beloofd een uitstekend verjaardagsfeestje te worden. Speedfest #10 heeft namelijk een line-up om U tegen te zeggen. 27 bands verdeeld over 3 stages met knallers als Refused, Eagles of Death Metal, Carcass, Danko Jones en Pro-Pain. We hebben zojuist ook de timetable binnengekregen, dus het puzzelen kan beginnen. Nieuw dit jaar is “The Aftercrusher” met nog 3 vette bands op de Demolition stage tussen 01.00uur – 04.00uur. Een soort afterparty voor de energieke die-hard fans, crew, vrijwilligers, DJ’s en medewerkers.

Timetable Speedfest #10

timetable speedfest

Over Speedfest #10

De drie podia genaamd Thrashers-, Wrecker– en hoofdpodium Demolition Stage vormen samen het epicentrum dat ruim 5000 bezoekers uit meer dan 20 landen een onovertroffen programma biedt: Eagles Of Death Metal, Refused, Danko Jones, Carcass, Napalm Death, Peter Pan Speedrock, Obituary, High On Fire, Pro-Pain, Bob Wayne, Backyard Babies, Voivod, The Dictators NYC, Klingonz, Black Tusk, Nick Oliveri’s Mondo Generator, Crobot, The Legendary Shack Shakers, Scorpion Child, The Vintage Caravan, Buffalo Summer, Avatarium, The Hip Priests, Giuda, Radio Bikini, Honeymoon Disease en WhiskeyDick.

Op zaterdag 21 november om 13.00 uur zwaaien de deuren van het Klokgebouw in Eindhoven open voor de jaarlijkse rock-‘n roll grand slam die de tagline ‘loud, mean, fast & dirty’ voert. Om 13.30 uur trapt de eerste band Buffalo Summer af en is het nonstop bal tot aan de apotheose van deze tiende editie van Speedfest: Danko Jones (22.10-23.00 uur); Refused (23.10-00.00 uur) en headliner Eagles Of Death Metal (00.10-1.00 uur). Daarna begint het nachtprogramma met Legendary Shack Shakers, Nick Oliveri’s Mondo Generator en hekkensluiter The Vintage Caravan (tot 3.10 uur). Mede-organisator en gastheer Peter Pan Speedrock speelt zelf van 20.15-21.05 uur.

Dr. No en David Catching
Behalve een gevarieerd en gedurfd programma heeft Speedfest ook dit jaar weer een mooi  randprogramma. Van Elderen: “Onze goede vriend Dr. No, de Eindhovense geluidseffectentovenaar, heeft de afgelopen twee jaar samen met gitarist David Catching (bekend van o.a. Eagles of Death Metal, Masters of Reality en Queens of the Stone Age) de “RoadRunner” “Octave Fuzz Wah Flying Machina” ontwikkeld – een gitaareffect en vliegmachine in één. Op Speedfest wordt deze imposante uitvinding gepresenteerd door Dr. No en Dave Catching himself, die daar de eerste (gelimiteerde) oplage persoonlijk komt signeren. Mis dat vooral NIET!

Tickets à € 48,- (exclusief servicekosten) zijn verkrijgbaar via de Speedfest site en de Primera-winkels.