Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Fotoverslag: Female Metal Event (FemME) Eindhoven

Merel
Martijn Lieffers
Afgelopen weekend vond FemME, het Female Metal Event 2015 plaats in Eindhoven. Na de succesvolle eerste editie in 2014 is de 2015 editie uitbreid naar 2 dagen en 2 zalen en daarmee is FemME het grootste Female Metal Event van Nederland. De plaats van handeling is wederom de Eindhovense Effenaar. Grote namen in het genre, zoals Lacuna Coil en Therion staan dit weekend op de planken. Maar buiten de grotere acts is de diversiteit en kwaliteit van het programma indrukwekkend. Organisator Ton Dekkers is na afloop dan ook een tevreden man en kondigde voor volgend jaar op 23 en 24 september 2016 de volgende en derde editie aan. Female Metal Event lijkt hiermee een blijvertje te zijn op de festivalkalender. Onze fotograaf Martijn Lieffers was aanwezig en tikte ‘en passant’ ook nog een paar woordjes over de acts die hij tussen het fotograferen door zag (de complete fotoset vind je hier op onze facebook pagina).

 

Foto’s: Martijn Lieffers | Tekst: Martijn Lieffers

 

Op vrijdag vroeg bij de Effenaar aangekomen heerst er even lichte twijfel. Een festival, Female Metal Event 2015, met een vrijwel lege fietsenstalling bij de Effenaar? Moeten we bij het Klokgebouw zijn en hebben we niet opgelet? Uiteindelijk zaten we toch goed, en eenmaal binnengekomen bleek het gezellig druk, maar toch lang niet uitverkocht.
 DSC_0570

 

De paar track van Visions of Atlantis in de grote zaal klinken lekker, maar zijn te weinig om een goed oordeel te velen. Draconian dan; helaas een embarmelijk geluid dat deze show de das om deed en bovendien zat de lichtman of vrouw aardig te slapen. De band leek zelf ook weinig zin te hebben om dit te compenseren. Zonde. Dan maar snel door naar de kleine zaal voor Kingfisher Sky die een prima show neerzetten, waarbij ze ook het nodige oude werk de revue laten passeren.
 The-Gentle-Storm-04

 

Hierna mocht Lacuna Coil het podium in de grote zaal afsluiten. Zoals al verwacht doen ze dan met een zeer strakke energieke show! Prettig om naar te kijken, het geluid was goed en de vocale wisselwerking tussen Christina en Andrea werkt nog altijd goed. De afsluiter van de vrijdag in de kleine zaal is het relatief onbekende Aria Flame. Een typisch Amerikaanse band, waarbij alles “too much” is. Overdreven dans en twee vrouwen die op het podium stonden alsof ze nog nooit een concert hadden gegeven.
 Draconian-03

 

De zaterdag is naar ons idee een stuk beter bezocht en dat kan heel goed komen door de programmering vandaag die sterker is dan de vrijdag: goede en strakke shows van Sin7sinS, Stream Of Passion, Scarlet Stories, The Gentle Storm, Tristania en Therion. Opvallend detail is dat vandaag bij nagenoeg alle shows het geluid een stuk beter staat t.o.v. de vrijdag. Xandria was helaas verhinderd en daarvoor en daarvoor mocht last-minute Nymeria opdraven. Voor ons een onbekende, maar het was duidelijk dat dit geen beginnend bandje betrof, gezien de volwassen show voor een goed gevulde grote zaal. De teleurstelling van de dag betrof toch wel het Luciferian Light Orchestra met een gebrek energie en show. Groots aangekondigd, maar uiteindelijk had het project van Therion’s Christofer Johnsson weinig om het lijf.

(De complete fotoset vind je hier op onze facebook pagina)

Aria-Flame-03

 

DSC_0187

 

DSC_0321

 

DSC_0462

 

DSC_4010

 

DSC_4021

 

DSC_4098

 

DSC_4343

 

DSC_4366

 

DSC_4463

 

DSC_4485

 

DSC_9656

 

DSC_9693

 

Nymeria-02

 

Nymeria-03

 

Stream-Of-Passion-03

 

Stream-Of-Passion-05

 

The-Gentle-Storm-01

 

The-Gentle-Storm-02

(De complete fotoset vind je hier op onze facebook pagina)