Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

FemME club tour bezoekt Popei

FemME club tour bezoekt Popei
Redactie

Vrijdag 13 november is er voor de liefhebbers van Female Fronted Metal een nieuwe mogelijkheid zich uit te leven. De link met het Female Metal Event (ons (foto)verslag van de laatste editie vind je hier) in de Effenaar is overduidelijk.

Met La Ventura en Kingfisher Sky zijn er twee bands die daar hebben gespeeld. Een optie voor een mogelijk volgende editie is het Italiaanse Sleeping Romance. Dus meer dan de moeite waard om naar PopEi in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven te komen. Zaal open: 20.00 uur. Entree: 12,50 euro. Tickets hier.

De FemME acts van deze avond:

La-Ventura bestaat al sinds 2007. Hun tweede album ‘White Crow’ is in 2012 als onafhankelijke release in de Benelux uitgebracht. Met dat album bevestigden ze dat ze een volwassen band zijn geworden. Dat, gekoppeld aan een dynamisch live optreden, was de reden dat ze de eerste editie van FemME mochten openen. Op dit moment wordt aan een nieuw mini-album gewerkt.

Headliner Kingfisher Sky (article photo by SharQ Photography) is ook al lang een vertrouwde naam. Hun populariteit is groot en werd bevestigd door een succesvolle crowdfunding campagne voor hun recente album ‘Arms of Morpheus’. Het album representeert het veelzijdige karakter van de band. Invloeden uit de pop- en wereldmuziek (Ierse folk en Oosterse invloeden) worden vermengd met klassiek en progressieve rock. Maar vergis je niet, de muziek blijft stevig.

Co-headliner Sleeping Romance mag dan wat minder bekend zijn, zeer recent hebben zij een wereldwijd contract met Napalm gesloten. Duidelijk een erkenning van de kwaliteit die ze in huis hebben. Hun debuutalbum ‘Enlighten’ zal daar zeker aan hebben bijgedragen. Voor de liefhebbers van symfonische metal is het een lust voor het oor. De emotionele stem van Federica Lanna bij de epische composities Federico Truzzi zorgen voor een geweldige ervaring.

FemME

 

Kingfisher Sky live: