Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

European Border Breaker Award voor Kovacs!

Kovacs
Redactie

Hier mogen we als Eindhoven toch best een beetje trots op zijn. Eindhovense zangeres Sharon Kovacs (foto: Willem Wouterse) krijgt op het aankomende toonaangevende Eurosonic Noorderslag festival de European Border Breaker Award uitgereikt. Kovacs mag zich hiermee bij een lijstje klinkende namen, zoals Mumford and Sons, Stromae, Damien Rice en Adele voegen. Op 13 januari aanstaande mag de ‘Wolflady‘ haar dikverdiende prijs in Groningen ophalen.

Kovacs haalde dit jaar in de Nederlandse album lijst de nummer 1 positie met haar unaniem uitstekend ontvangen debuut album ‘Shades of Black’. De plaat werd wereldwijd via het grote label Warner Music uitgebracht. De release show van deze plaat, vond plaats in de Effenaar. Daarna was ze te zien op vele festivals zoals Paaspop, Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz.

European Border Breakers Awards Kovacs

De European Border Breakers Awards (EBBA) zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden. De uitreiking wordt georganiseerd door de festivalorganisatie en de European Broadcasting Union. De verkiezing wordt ondersteund door onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De EBBA deelt de award voor de dertiende keer uit.