Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Voorbeschouwing: 5 acts die je niet mag missen op Speedfest

Speedfest
Reno van der Looij

Alweer een bericht over Speedfest op Eindhoven Rockcity? Jazeker! Want met nog maar een kleine 2 weken te gaan is de jubileum editie van Speedfest, met een overvolle affiche aan topacts, niet te missen. Met drie podia en een stukje overlap in de programmering kan het wel eens lastig kiezen worden welke acts je laat schieten en welke je gaat bekijken in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven.

Tussendoor moet er natuurlijk ook nog worden gedronken en gegeten. En niet te vergeten dansjes wagen bij DJ De Rooie Neger in de foodhal. Daarom hebben wij alvast een vijftal acts voor je op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen op Speedfest nummer 10. Haal dat ticket zolang het nog kan en mis deze acts zeker niet op zaterdag 21 november aanstaande:

Speedfest tip #1: Avatarium

Avatarium is een relatief nieuw doom gezelschap, maar met een schat aan ervaring in de gelederen. Bandleider Leif Edling kennen we nl. van Candlemass en Marcus Jidell van Evergrey. De gouden troef van deze band is echter nieuwkomer Jennie-Ann Smith die met haar prachtige vocalen Avatarium doet onderscheiden van de rest in het genre.

[14.30uur – Demolition Stage]

Speedfest tip #2: High on Fire

Om High on Fire af te doen als een spin-off van het veelvuldige geroemde en legendarische Sleep is veel te kort door de bocht. Het is echter wel een feit dat riffkoning Matt Pike (Sleep) een belangrijk rol vervult binnen deze snoeiharde stoner/metal act. Met Luminiferous (2015) als 7e studio album op zak, zal High on Fire de Demolition stage doen schudden op haar grondvesten.

[18.30uur – Demoliton Stage]

Speedfest tip #3: Carcass

Ze golden destijds als trendsetters en pioniers in het harde metalgenre. Er werd van grindcore tot deathmetal de nieuwe standaard gezet door Carcass. De diverse platen van de Engelse band hebben inmiddels een cult-status. In 2008 kwam de formatie na ruim 12 jaar afwezigheid weer bij elkaar en in 2013 werd na 17 jaar (!) eindelijk met Surgical Steel weer nieuw studiomateriaal afgeleverd. Carcass is helemaal terug.

[21.10 uur – Wrecker Stage]

Speedfest tip #4: Danko Jones

Wellicht een inkoppertje om Danko Jones te tippen. We konden het echter niet laten om de macho op te nemen in ons lijstje tips. De live-shows van deze Canadees zijn namelijk altijd strak, vurig en vol rock & roll. Danko Jones stelt live nooit teleur en heeft terecht een plekje op de jubileum editie van Speedfest.

[22.10uur – Demolition Stage]

Speedfest tip #5: The Vintage Caravan

Zijn we nog wakker? Ver na middernacht, om 2.30uur om precies te zijn, mag The Vintage Caravan Speedfest officieel afsluiten. De Ijslander zijn overigens prima in staat om met een energieke portie dikke retrorock iedereen tijdens de Aftercrusher nog even bij de les te houden. Of we dan nog een beetje nuchter zijn valt te bezien…

[02.30uur – Thrasher Stage]

 

De volledige Speedfest Time-TableSpeedfest