Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Eagles of Death Metal midden in aanslagen Parijs [UPDATE]

Eagles of Death Metal midden in aanslagen Parijs [UPDATE]
Guido Segers

Op vrijdagavond vond een reeks aanslagen plaats in Parijs. De doelwitten waren restaurants, het Stade de France en de concertzaal Bataclan waar die avond de Eagles of Death Metal optraden. Bij de aanslagen zijn naar schatting 120 mensen om het leven gebracht. De band zou volgende week headlinen op Speedfest in Eindhoven.

De 8 vermoede daders zijn inmiddels ook omgekomen, waarvan 7 door middel van zelfmoordaanvallen. Het grootste deel van de slachtoffers viel in club Bataclan, waar naar schatting 87 doden zijn gevallen (volgens sommige bronnen is dit aantal hoger). De Eagles of Death Metal zijn volgens de laatste berichten in veiligheid gebracht (NBC). Een crewlid zou om het leven gekomen zijn. De aanslagen startten tijdens de set van de band. Josh Homme was niet aanwezig bij het optreden. Of de band volgende week zal spelen is nog niet bekend.

Vandaag gaan onze gedachten uit naar de slachtoffers en nabestaanden van deze gruwelijke aanslag, naar de mensen die in club Bataclan waren om geen enkele andere reden dan om van muziek te genieten.

De status van de aanvallen was live te volgen via diverse nieuwsblogs en facebook zette een ‘safety check’ in zodat men kon melden veilig te zijn. Veel Parijzenaren waren gestrand in de stad en opzoek naar een veilig onderkomen. Door middel van de hashtag #PorteOuverte vingen Parijzenaars elkaar op door hun woning open te stellen.

Update 15-11: Geen Eagels of Death Metal op Speedfest

Eagles of Death Metal heeft haar complete tour geannuleerd en keert direct terug naar de Verenigde Staten. Deze begrijpelijk keuze heeft ook effect voor de programmering van Speedfest 21 november aanstaande. De band was de beoogde headliner voor het festival en zou Josh Homme (ex-Kuyss, Queens of the Stone Age) meebrengen voor dit optreden. De effecten op de timetable en of er een vervangende act wordt geboekt is momenteel onduidelijk. De organisatie van Speedfest heeft begripvol op deze beslissing gereageerd.