Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni 2024

Scroll to top

Top

Voorbeschouwing: 5 acts die je niet mag missen op Epic Metal Fest

epica
Redactie

Op de dag na Speedfest (preview hier) blijft het Eindhovense Klokgebouw het toneel voor het nodige gitaargeweld. Op zondag 22 november kun je namelijk terecht voor de eerste editie van Epic Metal Fest. Het festival wordt georganiseerd door Epica. De Nederlandse symfonische metalband zal zelf het festival afsluiten.

Het programma van Epic Metal Fest verspreidt zich over twee podia (Storm Stage & Universe Stage) en kent geen overlap tussen de acts. De bezoeker is dus in staat om alle optredens vrijwel in z’n geheel mee te pakken. Toch willen we je in deze voorbeschouwing op weg helpen met 5 acts die je echt niet mag missen.

Epic Metal Fest Tip #1: Dagoba

Al is het maar om de Fransen een hart onder de riem te steken na de aanslagen in Parijs van afgelopen weekend. Maar ook vooral omdat de hard groovende metal van de band uit Marseille gewoon heel lekker klinkt. Dat Dagoba live de boel aardig kunnen opzwepen zie je in onderstaande video.

[Universe Stage, 13.45uur]

Epic Metal Fest Tip #2: Fear Factory

Fear Factory brengt op Epic Metal Fest het genre-brekende ‘Demanufacture’ uit 1995 integraal. Een unieke kans om dit album live in z’n geheel te horen. Knallers als Replica, Self Bias Resistor en New Breed zullen in volle glorie voorbij komen. Wie had dat gedacht toen gitarist Dino Cazeras en zanger Burton C. Bell begin jaren ’00 met knallende ruzie uit elkaar gingen en de industriële metalband een tijdje op non-actief ging.

[Storm Stage, 13.45uur]

Epic Metal Fest Tip #3: Moonspell

Midden jaren negentig brak Moonspell internationaal door met 2 belangrijke releases. Zowel ‘Wolfheart’ (1995) als ‘Irreligious’ (1996) staan nog altijd als een huis en zijn belangrijke platen voor het dark/gothic metal. De band heeft nadien nog 8 prima studio albums uitgebracht, maar toch heeft het oude materiaal nog altijd een prominent plekje op de setlist. Verwacht onder meer uitvoeringen van ‘Alma Matter’, ‘Opium’ en ‘Vampiria’.

[Universe Stage, 17.00uur]

Epic Metal Fest Tip #4: Sepultura

Iedere metalfan is natuurlijk bekend met Sepultura. De band heeft na het vertrek van boegbeeld Max Cavalera behoorlijk wat aan populariteit moeten inleveren, maar is nog altijd 1 van de grote jongens op het gebied van thrashmetal. Ook de Brazilianen kiezen er live regelmatig voor om uit de roemruchte discografie te putten, waardoor klassiekers als ‘Roots Bloody Roots’, ‘Arise’ en ‘Refuse Resist’ regelmatig hun weg naar de setlist vinden.

[Universe Stage, 19.15uur]

Epic Metal Fest Tip #5: Epica

De symfonische metalband rondom zangeres Simone Simons groeide in dertien jaar tijd uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat. Epica is een van ‘s lands grootste muzikale exportproducten en speelde al eens een grote jubileumshow genaamd ‘Retrospect’ in hetzelfde Klokgebouw. Hier ontstond dan ook het idee om een eigen festival op deze locatie te organiseren. Als iemand Epic Metal Fest dan ook hoort af te sluiten, is het Epica wel!

[Storm Stage, 20.30uur]

 

Timetable Epic Metal Fest

Timetable

Tickets Epic Metal Fest

De voorverkoop van Epic Metal Fest is enige tijd in volle gang. Via Ticketmaster zijn er drie soorten tickets te koop (prijzen exclusief servicekosten): Reguliere E-ticket € 40,-. Early Bird Ticket bundle [= ticket plus een exclusief festival T-shirt] € 50,- (uitverkocht). Reguliere Ticket bundle [= ticket plus een exclusief festival T-shirt]  € 55,- (vanaf woensdag 1 juli). Tickets via deze link.