Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

R.I.P. Armand. Protestliedzanger uit Eindhoven overleden

Armand
Redactie

Armand is niet meer. De (protest)zanger is gisterenavond in een Eindhovens ziekenhuis overleden. Deze bijzondere man brak in de zomer van 1967 door met het nummer ‘Ben Ik Te Min’. De zanger staat sinds zijn vroege carrière bekend als protestzanger, maar heeft ook een groot oeuvre naast zijn politieke en sociaal-maatschappelijke teksten.

In september stond Armand nog samen met The Kik op het podium van de Effenaar en had voor de komende periode nog verschillende optredens (samen met onder andere Rick de Leeuw) in het verschiet.  De zanger (echte naam Herman George van Loenhout), die gold als het boegbeeld van een hele hippiegeneratie is 69 jaar geworden.

In de Effenaar oogde Armand kwiek en energiek. Hij vertelde mooie verhalen over Eindhoven, de Effenaar en ‘vroeger’ en wist het publiek te betoveren met een warme en gezellige show. Afsluiter was zijn hitsingle ‘Ben Ik Te Min’. Met gitaar en harmonica en een glimlach om de lippen, zo blijft de Nederlandse Bob Dylan bij velen in het geheugen. Natuurlijk met zijn onsterfelijke woorden:

“Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet”

We wensen de mensen om Armand heen sterkte met het verlies.