Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 2 maart 2024

Scroll to top

Top

Cutting Ties – Cutting Ties

Cutting Ties – Cutting Ties
Guido Segers

Review Overview

score
7
7

Zwaar

Cutting Ties laat van zich horen met een korte knaller als debuut.

Met wortels in de regio en een repetitiehok in Eindhoven, mogen we deze nieuwe hardcore band zeker meenemen op Eindhoven Rockcity. Recent kwam het debuut uit, wat te koop is op cassette van een band die hun punk inspiratie uit de jaren tachtig put met rauwe ram en beuk hardcore.

Er is de nodige ervaring in de gelederen, de bandleden waren al eerder actief in onder andere Grey Days, Floodriders, Formula FictionAnvery en meer. Muzikaal zit het dus wel goed bij deze heren, die met Cutting Ties een passie project gestart hebben. Met negen nummers, die gemiddeld twee minuten duren, is het luisterplezier snel voorbij. Wel is het intens en recht door zee. Hoewel de inspiratie de jaren tachtig zijn, mist het geluid de vrije ontdekkingsreis in de primitieve rock’n’roll en sluit de band het meest aan op het New York geluid van begin jaren negentig.

Snelle intense gitaarbewegingen zonder gekke uitschieters bieden een platform voor de frontman om zijn sociaal kritische teksten te brullen. De opnames klinken goed, maar niet gelikt, wat het geluid van de band zeker ten goede komt en dat ruwe randje behoudt. De nummers zijn korte, krachtige explosies, waarmee de band de luisteraar wakker weet te schudden.

Helaas is 9 nummers erg weinig in dit geval, maar daarmee houden de heren je als luisteraar hongerig. Laten we hopen dat Cutting Ties wat meer te vertellen heeft, bijvoorbeeld in een live setting. Dat is toch waar deze muziek tot zijn recht komt en de heren staan open voor shows.