Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Burn The Iris – Ionosphere

Burn The Iris – Ionosphere
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Groovend

Een beetje djent, een beetje groove en het staat als een huis.

Eigenlijk is de plaat al even uit, maar het is toch wel een stevig stukje metaalgeweld dat we graag even aan bod laten komen. Burn The Iris timmert al sinds 2007 aan de weg met hun groovende metalcore en kwam dit jaar met ‘Ionosphere’ op de proppen.

Er zijn 5 jaar gepasseerd na vorige EP ‘Sovereign’. De band maakte een aantal wisselingen door, maar wist zichzelf terug te vinden en te vernieuwen. Dat valt terug te horen op deze nieuwe plaat, die vooral veel strakker en gepolijster klinkt dan het voorgaande werk. Er zit meer melodie in de muziek, die ook bijzonder ritmisch is met de groovende gitaarpartijen in samenspraak met de drums.

Iets in het geluid doet wat denken aan de dagen van Godsmack met een vleug van The Ocean, maar kent ook een progressieve inslag. Verwijzingen naar Meshuggah zijn ook wel te maken dankzij het stuiterende geluid in de nummers. Vocalist Jack Elbers brengt duidelijk het stemgeluid wat de band nodig had om een grootser geluid neer te zetten. Een beetje djent, een beetje groove en het staat als een huis.

Eerlijk waar, het is dat we weten dat dit een Eindhovens gezelschap is. Het geluid van de heren zou zo in de catalogus van een major platenlabel passen (in de metal dan). Dat zegt wat over de kwaliteit, de uitdaging voor de toekomst gaat zitten in de innovatie voor deze mannen.