Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Eindhoven Rockcity: Erfgenamen voor de Rock’n’Roll troon

Eindhoven Rockcity: Erfgenamen voor de Rock’n’Roll troon
Guido Segers

Het bloed leek even langzamer door de rock’n’roll aders van Eindhoven te stromen. Rockcity zonder Peter Pan Speedrock? Hoe moet het dan allemaal verder? Houdt dat hart nu op met kloppen? Ik ben vast niet de enige die dat even dacht. Gelukkig hebben we wat ‘erfgenamen’ op een rijtje gezet, zodat iedereen weer weet dat Eindhoven Rockcity genoeg levenskracht over heeft.

Noisey schreef er al een keer over wat er zoal broeide in Rockcity. Daar was genoeg kritiek op over vergeten namen en niet genoemde helden. Ook wij, stervelingen, zullen er wel een paar vergeten, maar dan vullen jullie gewoon even lekker aan. Dat vinden we eigenlijk alleen maar fijn.  Ok, hier komt ie dan:

The Dirty Denims – de ongeremde energie1476078_777458888934565_1036292454_n
Als er één band in Eindhoven pure rock’n’roll door de aderen heeft stromen, dan zijn het deze twee heren en twee dames wel. Wijs maar een band aan die meer optredens in de agenda heeft staan. Bovendien, wat is er meer rock’n’roll dan een vieze spijkerbroek. Nu kwam die plaat ‘High Five’ uit  op eigen Eindhovens Lighttown Fidelity in 2014, dus wij zien graag de opvolger in 2016 verschijnen.

Komatsu – de onverwoestbaarheid
Net als de bulldozers van het zelfde merk, weet Komatsu zich overal doorheen te slaan en muziek te blijven maken. 2015 zag een triomfantelijke terugkeer na een korte dip. Nick Oliveri schijnt fan te zijn en daar hebben wij niets aan toe te voegen. Deze mannen maken eerst een Europese tour af met Mondo Generator en dan komt er ook nog eens een nieuw album aan. Hell yeah!

anevningAn Evening With Knives – de messentrekkers
Met nog enkel een EP in de achterzak is dit een redelijke nieuwkomer, maar ook een die zich al zeker heeft laten horen. In Eindhoven hebben de mannen het podium nog maar enkele keren beklommen, maar langzaam en gestaag wordt er naam gemaakt door deze messentrekkers die invloeden laten horen ergens tussen Jane’s Addiction, Audioslave en ASG (met een ferm set ballen dus). Hier gaan we komend jaar vast meer van horen.

The 101’s – de lolbroeken101
Laat je niet foppen door het jeugdige uiterlijk en de kwieke optredens van deze mannen. In 2016 gaan de boys hun 10 jarig jubileum vieren met een opname sessie in de Verenigde Staten. De crowdfunding hiervoor loopt, dus je kunt direct bijdragen aan de toekomst van Rockcity. Met meer dan 200 optredens in de rugzak hebben The 101’s zeker wat in de pap te brokkelen. Vergeet ze niet even een hart onder de riem te steken, je krijgt de nieuwe plaat er voor terug.

logo_BB_klein-2-kopieBlack-Bone – De belofte
Niet voor niets worden deze jongens gezien als potentiele opvolgers, ze kregen met recent album ‘Blessing in Disguise’ namelijk directe zegening van Peter Pan Speedrock zelf. Peter van Elderen, frontman van de speedrockers, mixte namelijk het album van deze jonge honden.Daarmee zijn de verwachtingen voor dit bandje natuurlijk hoog opgelopen. Zo kan 2016 best eens het jaar worden van dit drietal.

1527019_799696376713117_966027457_nRadar Men From the Moon – de ‘outsider’
Met inmiddels een derde full lenght op zak en een vierde in de maak, horen de Radar Men From The Moon tot het ‘meubilair’ van Rockcity. De space rockers weten telkens grenzen te verleggen en verrassende muziek te brengen. Met optredens door heel Europa, shows op de grote festivals en vooral een compleet eigen visie trekt de band zich nu even terug in de studio.

268463_220820517957379_3274744_nCandybar Planet – de routiniers
Eigenlijk kunnen we er niet aan voorbij gaan. Candybar Planet speelt nog altijd en doet dat eigenlijk ook altijd uitstekend. Deze heren hebben veel andere bands zien komen en gaan. Het jaar 2016 wordt ook het 22ste levensjaar van de band. Zware, stomende stonerrock komt nog met regelmaat uit de speakers als de heren op het podium staan. Dat dit nog maar jaren voort mag duren..

Call it off –  de ongeremdheidWebstore_logo
Ken je dat verhaal van die Eindhovense band die naar China ging? Deden ze gewoon, vonden de mensen leuk. Iedereen vindt het leuk om Call It Off te zien spelen en dat doen ze dan ook continue en echt overal. Noem een obscuur podium in een uithoek des lands en er zit een sticker van Call It Off op de toiletdeur. Dat is niet iets wat elke band vol weet te houden.

307500_247179341990291_738924185_nHeretic – de satanische sleaze
Nog zo’n band die al jaren mee draait en afgelopen jaar ineens enorm op stoom raakte. Heretic rondom Thomas Goat mag zich tot de oudgedienden van Rockcity rekenen met oorspronkelijk een black metal geluid, maar nu lekker rockende ‘satanic sleaze’. Binnenkort op de Eindhoven Metal Meeting voor de derde keer op het podium in Eindhoven (in twee decennia). Hail Satan!

En zo denken we toch dat er meer dan genoeg hoop is voor Eindhoven Rockcity om lekker door te gaan met wat we het beste doen: stevige rock’n’roll maken vol energie, plezier en lol. Denk maar even verder met namen als Wolfskop, Denvis’s  Deadly, Kaligoh, No Matching Socks en vele anderen die de stad ook nog huist. Natuurlijk moeten we ook maar zien of de mannen van Peter Pan Speedrock definitief de instrumenten aan de wilgen hangen. Er ligt altijd ergens een leuk side-project te lonken. In ieder geval kent Eindhoven genoeg opvolgers.

We hoeven de naam van de site dus niet aan te gaan passen.

Toevoeging: Dankzij onze oplettende lezers een nog volledigere lijst met actieve bands:
Violation of Trust
Red Devil
Lookapony
Tamarin Desert
Hidden Guns
Cutting Ties
Burn The Iris
Crusade
Het Droste Effect
Stuurbaard Bakkebaard
He Said No
Bang Bang Bazooka
Neon Twin
Mozes and the Firstborn
Pendejo!
Dutch Balls
Tsar Bompa