Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Tamarin Desert en PAUW betoveren de Effenaar

Pauw
Reno van der Looij

Tamarin Desert stond even uitgebreid in de spotlights deze week. De jonge Eindhovense indierockers werden plots bevestigd als performende act op het vooraanstaande Eurosonic Noorderslag festival in Groningen: de Europese graadmeter voor welke bands je in de gaten moet houden. Op dit showcasefestival waar Nederlandse en Europese acts zich presenteren voor de muziekindustrie kun je gemaakt worden tot de volgende succesact. Tamarin Desert wordt dus gezien als een potentiële kandidaat, maar mag vanavond eerst in het eigen Eindhoven vooralsnog openen voor hoofdact PAUW.

Foto’s: Elke Teurlinckx | Tekst: Reno van der Looij

Met de psychpop/rock die het viertal van Tamarin Desert vanavond in de Effenaar laat horen is dan ook helemaal niets mis. Er wordt echter wel een valse start gemaakt door het podium op te lopen om vervolgens nog eens ruimschoots de instrumenten te gaan staan stemmen. Dat getuigd nog niet van de echte professionaliteit, maar na dit euvel laten de mannen vooral de muziek spreken. Inclusief een uitstekend lekker gruizig gitaargeluid en enigszins onbeholpen jeugdige aankondigingen. Met wat demo’s en een paar singles is er nog niet een rijk oeuvre waar men uit kan putten, maar genoeg om zo’n 40 minuten lang te boeien. De vele optredens tijdens de Popronde hebben de band duidelijk goed gedaan. Uiteraard komen de singles ‘Fool’s Last Stand’ en ‘Dreams’ in volle glorie voorbij. Prima optreden.

Tamarin Desert @ Effenaar

Tamarin Desert @ Effenaar

 

Ook hoofdact PAUW deed ooit een rondje Nederland in de Popronde. En ook PAUW heeft een link met Eindhoven. De band mag dan wel niet uit deze stad komen, maar de eerste EP werd opgenomen bij Roel Blommens in Eindhoven bij Rock ’n Roll Support. Deze avond in De Effenaar mag de band die zwaar op de psychedelische 60’s en 70’s blues en shoegaze leunende muziek vertolken voor een aardig volgelopen kleine zaal. Al lijkt het weleenswaar iets minder druk dan bij support act Tamarin Desert die schijnbaar toch flink wat eigen publiek hebben meegenomen. PAUW raakt er echter niet van in de war.

Pauw

PAUW @ Effenaar

 

Daarvoor hebben de heren inmiddels ook teveel ervaring. Van televisie shows bij De Wereld Draait Door, als voorprogramma van Kasabian, tot grote festivals zoals Paaspop, Bospop, Lowlands en ook … Eurosonic Noorderslag! De band besluit tot een zeer sterke set deze vrijdagavond, waarin zowel de eerste en hagelnieuwe langspeler ‘Macrocosm Microcosm’ alsmede de EP uit 2014 ruimschoots aan bod komen. Het drumstel helemaal rechts vooraan op het podium en de toetsen helemaal links geven de gitaristen en bassist de ruimte om te excelleren en tonen aan dat men niet zomaar de nieuwe Nederlandse psychrocksensatie wordt genoemd.

Als bijna vanzelfsprekend zijn daarbij beklijvende ‘Shambhala’ en fraaie ‘Memories’ de hoogtepunten uit de set. Al valt dat nog niet mee om die echt als dusdanig te benoemen gezien het constant hoge niveau van de set. Het is ook opvallend hoeveel meer dynamiek en diepgang het liveoptreden kent ten opzichte van het studiowerk. Dat maakt deze show, samen met de hypnotiserende visuals, alleen al meer dan de moeite waard.

De complete fotoserie vind je via deze link op onze facebook pagina.

Tamarin Desert

Pauw

Pauw @ effenaar

Pauw Eindhoven

Pauw

12341567_789744507821311_8202621349918838392_n

Pauw