Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 mei 2024

Scroll to top

Top

Stem Eindhoven Rockcity in de ED LP Album top 100

Vinyl
Redactie

Naast alle (jaar) lijstjes zoals de Radio 2 NPO Top 2000 en de 3voor12 Song van het jaar is er nu eentje die direct onze aandacht te pakken had. Het Eindhovens Dagblad heeft het initiatief genomen om een heuse LP album top 100 uit te brengen met langspelers uit de regio. De volgorde van deze lijst wordt uiteindelijk bepaald door het aantal stemmen dat een album behaald en de defintieve top 100 wordt feestelijk gepresenteerd op 23 december in de theaterzaal in Blue Collar, waar ook de nodige artiesten en bands op zullen treden.

Het idee achter de lijst is ontstaan uit wellicht een klein stukje onvrede. Popredacteur Frank van den Muijsenberg (ED): “De jaarlijkse Top 2000 van de beste liedjes aller tijden is leuk, maar wel erg voorspelbaar, dominant en bovendien gaat het daarbij om singletjes. Veel aardiger is het natuurlijk om albums te kiezen, want als je echt wil weten wat een artiest in huis heeft, dan luister je naar een zorgvuldig samengesteld werk. De lp of cd dus.” (quote ED)

The Devil's BloodTot 10 december kan er gestemd worden op je favoriete album. Iedere inzender mag op 5 albums uit de longlist van 425 albums stemmen.  Daar zit natuurlijk een gezonde dosis Eindhoven Rockcity materiaal bij. Er zullen best wat stemmen richting Guus Meeuwis, Peter Koelewijn en Doe Maar vloeien. We willen graag wat tegenwicht bieden door echte Eindhoven Rockcity acts uit de lijst te pikken.

Zo heeft The Devil’s Blood met ‘The Time of No Time Evermore’ wereldwijd een compleet genre beïnvloed, maar onder de gemiddelde Brabander zal deze occulte groep van wijlen Selim Lemouchi (1980 – 2014) wellicht nog totaal onbekend zijn. Ook stoner pioneers van het eerste uur 35007, 7 Zuma 7 en Candybar Planet mogen wat ons betreft niet ontbreken in de top 100. En wat te denken van de band die Eindhoven Rockcity definitief op de kaart zette en volgend jaar afscheid nemen na carriere van 20 jaar: Peter Pan Speedrock!

Deze en een aantal meer van de Eindhoven Rockcity acts die we van harte kunnen aanbevelen vind je in onderstaand overzicht (inclusief stemnummer). Uiteraard bevat de lijst nog meer Rockcity waardige albums, dus scroll er zeker even zorgvuldig doorheen, zodat je bijvoorbeeld ook Gods Monkey, Tech 9, Radar Men From the Moon en The Spiderz niet vergeet. Stem ze!

Eindhoven Rockcity tipt uit de LP Album lijst:

35007 – Sea of Tranquillity (stemnummer #165)
7 Zuma 7 – Deep Inside (stemnummer #152)
Candybar Planet – Timelapse (stemnummer #360)
The Devil’s Blood – The Time of no Time Evermore (stemnummer #276)
The Dirty Denims – High Five (stemnummer #379)
Bjorn van der Doelen  & Allez Soldaat – Als de Wolven Janken (stemnummer #338)
Het Droste Effect – Soar (stemnummer #310)
Hunting the Robot – Celebration Moderation (stemnummer #382)
Judasville – Welcome to Judasville (stemnummer #200)
Komatsu – Manu Armata (stemnummer #366)
Selim Lemouchi and His Enemies – Earth Air Spirit Water Fire (stemnummer #367)
Peter Pan Speedrock – Premium Quality…Serve Loud (stemnummer #166
The Spades – Learnin’ the Hard Way (stemnummer #183)
Stuurbaard Bakkebaard – Whistle Dixie (stemnummer #220)