Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 30 november 2023

Scroll to top

Top

Stuurbaard Bakkebaard Effenaar take-over met KEIURBAN

KEIURBAN
Redactie

Hoe hebben we deze tot op heden toch steeds kunnen missen. Hoog tijd om er hier op Eindhoven Rockcity aandacht aan te schenken: Stuurbaard Bakkebaard en Effenaar presenteren namelijk op vrijdag 8 januari KEIURBAN! Een nieuw sympathiek festivalletje in de kleine zaal en de foyer van het poppodium aan de Dommelstraat.

Op de eerste editie zijn een willekeur aan interessante acts vastgelegd. Huisband van Keiurban is het Eindhovense Stuurbaard Bakkebaard, dat elke editie nieuwe songs speelt. Op de affiche prijken verder onder andere het Belgische Bed Rugs, het Amsterdamse Naive Set en het Rotterdamse De Likt. Achter de draaitafels: Discos Horizontes en de Vlaamse absurdist Herr Seele, bekend van zijn werk met Kamagurka.

De volledige KEIURBAN line-up:

Bed Rugs (BE) : Pop en psych komen in België wel heel fijn samen de laatste jaren. Bed Rugs bewijst dat vanavond ongetwijfeld, check alvast hun laatste meesterwerk ‘Cycle’. De Likt : Deze Rotterdammers zijn de natte middelvinger in de hiphopscene. Is dat fijn? Voel de verse video van de single ‘Ja Dat bedoel Ik’. Heb je ‘m al aan staan? Ja, dat bedoelen we.

Naive Set : Oei, dat ‘Dragon’ (28 november uit) is alweer een ontzettend mooi album van deze Amsterdammers. In de lijn van Real Estate en Ultimate Painting toveren ze vanavond ook nog even een zomerzonnetje met een Duits randje tevoorschijn. Toe ze beach, boys! Hantrax (BE) : Underground? Wij weten enkel dit; “Hantrax is een solo-project van de Antwerpse elektronica componist & producer Han Swolfs. Zijn authentieke stijl wordt door collega-muzikanten omschreven als ‘an 80’s revival from the future’. Oh ja en SBBB is fan dus.

Discos Horizontes : Deze vak-dj’s nemen sexy en psychedelische-muziek-zonder-grenzen-maar-met-beats mee en verzorgen tussendoor exotische uitstapjes. Discos Horizontes = gaaf. Herr Seele (BE): Ja, die hilarische tv-compagnon van Kamagurka ja, al zou ik dat niet tegen hem zeggen als hij die ontzettend fijne platen aan het spinnen is. Vanavond is deze Vlaamse reus namelijk gewoon Keiurban dj. Come on cowboy! (line-up tekst via Effenaar site)

 

KEIURBAN