Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juli 2024

Scroll to top

Top

Eindhovense inbreng op de Eindhoven Metal Meeting

Burn the Iris
Guido Segers

Uitvallers op de Eindhoven Metal Meeting 2015 zorgden ervoor dat er maar liefst drie lokale acts op het programma stonden in de Effenaar afgelopen weekend: Heretic, Burn The Iris en Rompeprop. Dat is goed nieuws. Gezien we er bij waren, een korte terugblik.

 

Burn The Iris

Als vervanger van een thrash metal band, terwijl er een grote thrash metal band op het hoofdpodium staat moeten spelen leek even niet ideaal te zijn voor de groovende metal mannen. Toch trekt Burn The Iris de zaal redelijk snel vol en lijkt de concurrentie van Onslaught de band weiinig te deren.

Aanvankelijk wat nerveus en gespannen, weet de band zich snel te vinden en hun muziek te brengen zoals gepast: energiek, krachtig en met de juiste soepele groove. Waar je normaal bang mag zijn als band om na een halve set je zaal leeg te spelen, doen deze mannen precies het tegenovergestelde. Burn The Iris scoort zeker punten op deze zevende Eindhoven Metal Meeting.

Wij hebben al eens goed naar hun laatste plaat geluisterd, dus daar twijfelden we ook niet aan.

BTd97UD__f5TP-_QOrIXQaX8QsFCplu9RM4Oy9K3xuk

 

Heretic

Met een toffe plaat op zak en een schare fans die de naam vooraf al staat te scanderen, moest dit wel een mooi optreden worden. De band stond al lange tijd op het lijstje voor het festival en zou eigenlijk de enige Eindhovense inbreng zijn. Zanger Thomas Goat had ook wel even een kippenvel momentje vooraf, gaf hij later toe. Een volle kleine zaal die lekker los ging op de net wat minder serieuze deuntjes van de Eindhovense satanische sleaze rockers was toch wel een piekmomentje voor de band dit jaar.

heretic-1Dan is er ook één bandlid dat de energie van het publiek absorbeert en drie keer zo hard teruggooit. Bassist Jimmy Blitzer vliegt het podium over, staat op de speakers, achter de speakers, voor de microfoon met ogen als een bezetene. Het lijkt ook wel alsof elk nummer een hitje is, want alles wordt vrolijk meegezongen. Zoals de band zelf al zegt:
Berserk, berserk,
the crowd is going wild
Berserk, berserk,
screaming like an animal
Berserk, berserk,
raise your fist and scream

Zo was het ook wel zo’n beetje.

Rompeprop

Er is geen feestje als een Rompeprop feestje! Het is in de kleine zaal een enorme chaos met rondvliegende strandballen, sporen van confetti en een hele hoop bier dat achterover geslagen wordt door grijnzende bezoekers. Rompeprop staat hun gore geluid te produceren op het podium met veel plezier voor een publiek dat helemaal wild geslagen is en al circle pittend een polonaise doet, terwijl het elkaar met strandballen om de oren slaat.

Favorieten als ‘Pelikanenlul’ komen langs, zonder dat ooit iemand er een woord zal verstaan op een guitig polka ritme. Het is welliswaar de op één na laatste keer dat men van Rompeprop kan genieten en dat is eigenlijk best jammer. Otto van Prop nodigt dan ook iedereen uit om op 2 april naar Grindhoven te komen, waar ook andere afzwaaiers van 2016 Peter Pan Speedrock op zullen treden.

Als dit een voorbode is voor het feestje wat dan gaat plaatsvinden, dan mag je dat niet missen!

12321166_792848837510878_1449758739309211229_n

Foto’s: Paul Verhagen/Achrome Moments