Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juli 2024

Scroll to top

Top

John Coffey schotelt Effenaar sterk bakkie punkrock voor

John Coffey
Frank van de Ven

Het Utrechtse John Coffey werd in één klap wereldberoemd in Nederland toen frontman David Achter de Molen een rondvliegend biertje opving en opdronk, terwijl hij op de schouders van zijn publiek stond. Pinkpop 2015 betekende de grote doorbraak van dit gezelschap.

De video van deze bijzondere actie ging viral en sindsdien gaat het (extra) hard met deze gasten. De kleine zaal van de Effenaar is dan ook ram uitverkocht als John Coffey de bühne betreedt.  Gaat het hier om een hypeband of is deze massale interesse in deze formatie volkomen terecht?

Tekst: Frank van de Ven | Foto’s: Elke Teurlinckx

Om bovenstaande vraag te beantwoorden: Yep, dat is volkomen terecht! John Coffey is een ontzettend toffe band en weet als geen ander hoe ze hun publiek moeten bespelen. Als de groep opkomt onder begeleiding van ‘The Imperial March’ (iets met Star Wars) kan de avond al niet meer stuk. Het publiek eet dan al uit de hand van de band. Achter De Molen & co barsten van de energie en maken continu contact met de toehoorders. Dat resulteert in een gezellige chaos. Binnen no time ontstaat er een circle pit en zijn de stagedivers niet aan te slepen. De band vindt het prima en juicht deze publiekparticipatie alleen maar toe. Na twee nummers duikt de frontman zelfs al het publiek in.

johncoffey9

De grote kracht van de pretentieloze punkrockshow van John Coffey schuilt in het enthousiasme en de energie. Deze jongens genieten met volle teugen van hun optredens. Die passie werkt aanstekelijk. Zelfs de grootste zuurpruim kan een glimlach niet onderdrukken.  Tijdens deze gezellige chaos valt er genoeg te zien en beleven. Vette show! Vette avond!

Voorprogramma Black Peaks is muzikaal niet slecht, maar de podiumpresentatie komt niet goed uit de verf. De atmosferische post-hardcore wordt strak gespeeld, maar frontman Will Gardner komt nogal aanstellerig over. De Brit doet net alsof hij voor een bomvolle arena staat en probeert met zijn weidse en bombastische gebaren het publiek mee te krijgen. Zijn ietwat onbeholpen maniertjes komen geforceerd en vreemd over. Ietsje ingetogener mag wel. Ook is de muziek niet onderscheidend genoeg. Een typisch voorprogramma dus.

De volledig set foto’s vind hier op onze Facebook pagina.

johncoffey8

johncoffey7

johncoffey6

johncoffey5

johncoffey4

johncoffey3

johncoffey1De volledig set foto’s vind hier op onze Facebook pagina.