Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni 2024

Scroll to top

Top

Headliner en programma Female Metal Event (FemME) 2016 bekend

Headliner en programma Female Metal Event (FemME) 2016 bekend
Redactie

FemME, het Female Metal Event vindt volgend jaar plaats op zaterdag 24 en zondag 25 september 2016. Na de succesvolle eerste editie in 2014 en 2015 (lees hier ons verslag terug) is ook de derde editie wederom over 2 dagen en 2 zalen verdeeld. Daarmee is FemME het grootste Female Metal Event van Nederland. De plaats van handeling is wederom de Eindhovense Effenaar.

Met Arch Enemy (foto) heeft het Female Metal Event een dikke headliner te pakken. Ook de rest van de programmering mag er weer zijn. Naast de Zweedse melodic deathmetalband noteren we ook The Birthday Massacre, Sirenia, Kobra and the Lotus, Xandria, Diabulus in Musica, Ancient Bards, Bliksem, End of the Dream, The Charm the Fury, Infected Rain, Nightmare, Sleeping Romance, Ex Libris, Valkyre, Winter in Eden, Hell City en Elyose.

Hiermee is de line-up voor zaterdag en zondag vrijwel compleet. Twee namen ontbreken nog in de line-up. Deze plekken zullen worden ingevuld door de twee winnaars van de FemME battles die begin volgend jaar plaatsvinden. Op de finale avond op 11 juni in PopEI (Eindhoven) worden de jurywinnaar en de publiekswinnaar bepaald. Bands kunnen zich daarvoor inschrijven vanaf 23 december 2015 via Vanilla Stage. De speciaal voor FemME gemaakte tickets komen in de voorverkoop op zaterdag 19 december.

Over Female Metal Event

Bij het Female Metal Event is het primaire criteria dat de band tenminste een vrouw in de gelederen heeft. Dat hoeft niet alleen een frontvrouw te zijn maar kan ook een gitariste of bassiste zijn. In de praktijk blijkt het ook deze keer vooral frontvrouwen op zang te zijn. Dat betekent niet dat er in de programmering maar een stijl aan bod komt. In de grote en kleine zaal is het hele scala, van operatic / symphonic tot death / trash metal te vinden. De doelstelling van FemME is ook onbekendere en vernieuwende bands een kans te bieden. Daarom zullen er naast bekende zwaargewichten zullen ook kleine verrassingen op het podium staan.

 

Femme