Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Alien Possession – Saucers of the Black Sun

Alien Possession – Saucers of the Black Sun
Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

Heftig

Fucking aliens, man!

Eindhoven kent ook nog altijd een ondergrondse en Alien Possession is een band die daar in te vinden is. Vurige, vuige thrash metal die vooral inspiratie put uit de meest dolle ontvoeringstheorieën.

Thrash is natuurlijk niet voor de gemakzuchtige luisteraar, maar het pandemonium wat Alien Possession ten gehore brengt is een regelrechte blik in de afgrond van Nietzsche. Ok, zo erg is het misschien ook niet, maar de chaos tussen razende drums en de messcherpe gitaarriffs is het moeilijk om de kalmte te bewaren.

Overduidelijk komt de maker achter dit stuk ongenadig geweld, acterend onder de naam Reptoid Insulter, zijn wortels in het extremere spul, want deze plaat heeft een duidelijk gitzwart randje van black metal invloed. Tekstueel is het een knotsgekke rit met toch de nodige humor. Dat blijkt wel uit een track met de naam ‘Conspiracy Hipsters’ (stel je maar even voor hoe die op Strijp-S rond dwalen). Nerveuze geschreeuwd worden deze ten gehore gebracht.

Hebben? Hij is op Bandcamp te scoren, via de pagina van mini-label Come to the End. Alien Possession treedt voorlopig niet live op, het is een een mans projectje.