Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Female Metal Event (FemME) band battle in PopEi

Arch Enemy
Redactie

Dit weekend wisten we te melden dat de line-up van de derde editie van het Female Metal Event (FemME) grotendeels rond is en dat de organisatie met Arch Enemy (Foto: Dynamo Metal Fest) een dikke headliner te pakken heeft.

Tevens vinden we oa. The Birthday Massacre, The Charm The Fury, Bliksem en Xandria terug op de affiche. De twee laatste plekken op de affiche worden vergeven aan de winnaars van de FemME Battles in PopEI te Eindhoven. Bands kunnen hier vanaf morgen voor inschrijven.

FemME Battle voorronden, halve finales en finale

In de periode april t/m juni 2016 vindt in PopEI Eindhoven een battle plaats voor de twee nog open plekken. Vanwege de enorme hoeveelheid aanvragen om op FemME te mogen spelen, is besloten om een battle te organiseren. Hierdoor kan een groot aantal bands toch een podium worden gegeven en wordt ook de stage performance meegewogen.

De voorronden vinden plaats in de weekenden in april (9-10 en 23-24) en de dagwinnaars gaan door naar de halve finales in het weekend van 7-8 mei. De dagwinnaars hiervan staan in de finale op 11 juni. Elke show dag levert twee winnaars. Een winnaar wordt bepaald door het aanwezige publiek en de andere door een vakjury. Deze winnaars worden beloond met een plek op FemME.

Inschrijven voor de Female Metal Event Battle

Alle metalbands met tenminste één vrouw in de gelederen kunnen inschrijven. Er is geen beperking aan de metalvorm, van doom/death tot symfonisch/operatic, alles is mogelijk. Inschrijving kan op  Vanilla Stage vanaf 23 december 2015 en de inschrijving sluit 23 januari 2016.

FemMe