Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 december 2023

Scroll to top

Top

Terugblik: Eindhoven Rockcity in 2015

kerstgitaar
Reno van der Looij

We gaan bijna kerstvakantie vieren en blikken met genoegen even kort terug op ons afgelopen “debuut” jaar op het wereldwijde web. Na een periode van inactiviteit lanceerde we in de maand mei van dit jaar een volledig nieuwe website van Eindhoven Rockcity.

Met een nieuw team en nieuwe energie werd tevens leven geblazen in social media activiteiten middels Facebook en Twitter. Daarnaast lanceerde we in samenwerking met festivalinfo/podiuminfo een complete en actuele concertagenda met alle concerten in Eindhoven in 1 overzicht. Nu een kleine 8 maanden later kunnen we wel stellen dat we geslaagd zijn in het doel om in 2015 het Eindhoven Rockcity platform weer bestaansrecht te geven.

We hebben naast de al de nieuws artikelen ook verslag gedaan van vele concerten en festivals (Dynamo Metalfest, Speedfest, Female Metal Event, Epic Metalfest enz.). Daarnaast hebben we met leuke winacties een hele stapel aan concert- en festivaltickets mogen weggeven en deed zo’n beetje heel rockend Eindhoven mee aan onze album jaarlijst! De feitjes/cijfers en een top 10 aan best gelezen artikelen vind je hieronder. Kortom; wij zijn dik tevreden met ons debuut dit jaar.

We gaan er nu even tussenuit voor een welverdiende korte kerstvakantie, maar zijn snel weer terug voor je dagdagelijkse portie aan rock, punk, metal, stoner, enzovoort uit Eindhoven Rock City en omgeving. Voor nu wensen wij vanuit de ERC redactie iedereen een fijne kerst en geweldig rockend nieuwjaar!

De cijfers van 7 maanden Eindhoven Rockcity:

146 gepubliceerde artikelen, ofwel ruim 24 artikelen per maand, waarvan;
– 92 nieuwsberichten
– 7 blogs / opiniestukken
– 20 concert verslagen
– 14 album reviews
– 5 festivalverslagen

2.169 Facebook pagina likes
3.231 Twitter volgers
57.000 website bezoeken

De 10 beste gelezen artikelen in 2015:

1. Citymarketing Eindhoven heeft niets met ruige muziek
2. Dynamo Metal Fest beleeft zeer geslaagd debuut
3. R.I.P. Armand. Protestliedzanger uit Eindhoven overleden
4. Eerste bevestigingen jubileum editie Speedfest
5. Eerste naam Paaspop uitgelekt
6. ZooN zet zichzelf op de kaart met debuut DeeP
7. De album jaarlijsten uit Eindhoven Rockcity
8. Verslag en foto’s van een zinderend Speedfest jubileum
9. Eindhoven Rockcity: de erfgenamen voor de Rock’n’Roll troon
10. Eagles of Death Metal midden in aanslagen Parijs

Merry