Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Interview met Grim Tim

Interview met Grim Tim
Guido Segers

Morgenavond staat Grim Tim in het Blue Collar Hotel om hun nieuwe single te presenteren aan het Eindhovense publiek. We spraken kort met ze over de nieuwe plaat, ‘the itch that can’t be scratched’, Lou Reed en het nieuwe jaar.

Frontman David Henry (gitaar/zang) nam de tijd om wat vragen te beantwoorden aan Eindhoven Rockcity.

Hoe gaat het met Grim Tim sinds ‘Satisfriction ’?
We hebben sinds de release van Satisfriction ongeveer een jaar geleden ontzettend veel bereikt. De tour is afgesloten in de Heineken Music Hall (after-show Editors), 013 Tilburg (013 RE:OPENS) en de Effenaar (Dutch Design Week Special: Two Gallants, Hollis Brown en Grim Tim). Vooral onze live-set is het afgelopen jaar ontzettend strak geworden, daar zijn we erg trots op“.

Wat waren de hoogtepunten voor jullie in de periode volgend op de albumrelease?
Bovengenoemde optredens waren absolute hoogtepunten, maar uiteraard ook de release show in het Stroomhuisje. Wat een feest was dat!

12440436_1042714972416685_1748174206989999734_o

Jullie zijn uitgekozen voor het project Proud of the South. Wat heeft dat voor jullie betekend?
We kunnen nog niet al te veel kwijt over hoe of wat, maar we zijn samen met Proud of the South druk bezig met plannen voor het schrijven en opnemen van onze nieuwe EP.”

Wanneer begon het weer te jeuken om nieuwe muziek te maken?
The itch that can’t be scratched! Die drang is er altijd, maar aangezien we zoveel shows hebben gespeeld is er pas sinds de afgelopen paar maanden weer echt tijd gekomen om te gaan zitten en aan nieuw materiaal te werken. Wel is onze nieuwe single “You, Me & Lou Reed” ‘geboren’ tijdens de Satisfriction tour“.

Er komt een nieuwe plaat aan, wat is de inspiratie hiervoor? Hoe is het schrijven en opnemen verlopen?
Er is geen specifieke inspiratie voor de nieuwe plaat. Ik denk wel dat we alle drie meer zijn gaan nadenken over songwriting als ‘kunst’ op zich. Er is een zeker verantwoordelijkheidsgevoel tegenover de kern en de waarheid van de songs gekomen.  Dit heeft ons kritischer gemaakt (wat nieuwe nummers schrijven zeker niet sneller of makkelijker maakt) en we willen laten horen hoe we sinds Satisfriction na een jaar spelen ‘opgegroeid’ zijn.

De single mochten we al even beluisteren. Een fijne track met een zwaar fundament. Wat kunnen jullie vertellen over ‘You, Me & Lou Reed’? Waarom Lou Reed?
Ik schreef het nummer een keer toen ik thuiskwam van een feestje van onze bassist Koen waar we een groot deel van de avond Lou Reed LP’s hadden geluisterd.”

Wat zijn de plannen voor 2016?
Het album wordt (eindelijk) op vinyl uitgebracht. Ook een beetje met het oog op de buitenlandse shows die er aan zitten te komen.

Wij wensen Grim Tim veel succes met hun nieuwe plaat en tour, mis het morgen niet in het Blue Collar Hotel. Voor 5 euro ben je er bij, voor 10 euro neem je ook de single mee naar huis. Link naar event.