Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

David Bowie overleden

Guido Segers

David Bowie is niet meer. Op 69-jarige leeftijd overleed de kameleon van de popmuziek thuis na een strijd van 18 maanden tegen kanker. David Bowie bracht enkele dagen geleden nog een nieuwe plaat uit, getiteld ‘Blackstar’.

Het overlijden van Bowie werd op facebook aangekondigt.

January 10 2016 – David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with cancer. While many of you will share in this loss, we ask that you respect the family’s privacy during their time of grief.

Posted by David Bowie on Sunday, 10 January 2016

Slechts weinig artiesten hebben zulk een impact gemaakt op de pop- en rockwereld als David Bowie, die maar liefst vijf #1 noteringen had in Nederland. De laatste plaat werd ook bijzonder positief ontvangen in de pers.

Voor mij persoonlijk blijft David Bowie de artiest van Vinyl Met de opkomst van de CD waren alle platen de deur uit gedaan bij het ouderlijk huis, behalve die van Bowie (moeders) en Pink Floyd (vaders). De impact die albums als ‘Low’, ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’, ‘Hunky Dory’, ‘Diamond Dogs’ en ‘Station To Station’ gemaakt hebben zullen mij altijd bij blijven. Hele dagen lagen die te draaien op de platenspeler.

Commencing countdown, engines on.
Check ignition and may God’s love be with you.