Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Komatsu benefiet: Eindhoven Rockcity verbroedering

Komatsu benefiet: Eindhoven Rockcity verbroedering
Marsja van Chastelet

Soms leidt een klotestreek zoals een lullige diefstal tot mooie dingen. Dat bewees Eindhoven Rockcity wel afgelopen zondag in de Altstadt op Stratumseind. Onder aanvoering van platenlabel Lighttown Fidelity werd een heuse benefiet opgezet en toonde Eindhoven uit welk hout het is gesneden. De jongens van Komatsu werden tijdens hun tour met Mondo Generator compleet bestolen en de verzekering is dan niet de meest gewillige. De band heeft inmiddels de rug gerecht en Komatsu’s Martijn Mansvelders had het gisteren tijdens het afsluitende dankwoord niet beter kunnen zeggen; “We gaan het niet meer over die kut diefstal hebben, maar dat er uit zoiets lelijks zoiets moois kan ontstaan is echt hartverwarmend.” Voor slechts een tientje was je deze zondag onder de pannen en de opbrengst ging de volle 100% naar het goede doel. Niks geen strijkstokperikelen in de rockscene.

Tekst: Marsja van Chastelet | Foto’s: Jan Peter Jansen

Het initiatief van Lighttown Fidelity om middels een benefietconcert om de band een hart onder de riem te steken was vervolgens niet aan dovenmansoren. Maar liefst vijf bands wiens roots in Eindhoven liggen, speelden volledig belangeloos en met mateloze inzet om hun collega muzikanten te steunen. Drie van de bands stonden vooraf op de affiche. De andere twee werden strak geheim gehouden en maakte dus een heuse surprise opwachting.

Stipt om 17:00 uur verozrgd Herectic de aftrap en gaat het direct volle bak los in een al behoorlijk gevulde Altstad. Stevige metalpunk, niet vies van een dosis smerige Mötorhead. Lemmy zelf wordt nog even aangeroepen op het podium (niet de legendarische frontman, maar doet u ons de drankjes). De band zet een prima rechttoe rechtaan rockend begin neer deze namiddag. Hierna mag meteen de eerste van twee surprise acts van de dag aantreden: An Evening With Knives.

De heren zijn nog maar net bijgekomen van de uitverkochte show in het Stoomhuis (verslag) de dag ervoor. De fraai gepresenteerde, energieke set ontstijgt Eindhoven. Het drietal lijkt met ieder optreden beter te gaan spelen en de vette riffs komen ondanks de nodige PA-problemen goed tot hun recht. Radar Man From The Moon verzorgt vervolgens met een fijne set de muzikale “trip” tussen al het geweld vandaag. Prettig om te zien dat ook deze andere kant van het muzikale spectrum van Eindhoven Rockcity vertegenwoordigd is.

Eindhoven Rockcity surprise act van formaat!

Het gonsde al van de geruchten, maar bleek al snel een feit deze zondag: niemand minder dan de mannen van Peter Pan Speedrock maken hun entree op het podium. De mannen doen in 2016 een laatste ronde langs de podia alvorens ermee te stoppen (we zoeken nog steeds een troonopvolger). Dat deze kopstukken van de Eindhovense rockscene weten waar het om draait laten ze vanavond letterlijk zien.

Peter Pan Speedrock

 

Komatsu wordt tijdens de snoeiharde set toegesproken door PPSR frontman Pedro: “Blij dat we kunnen bijdragen! En dat jullie er maar weer mooie gitaarkes van kunnen kopen.” Snel, raak, strak, solide en met plezier spelen ze de set tot een einde, waarbij de zanger nog terloop volledig terecht opmerkt hoe geweldig de sfeer is: “Eindelijk weer eens het echte Eindhoven Rockcity gevoel!

Candybar Planet mag het feestje vervolgens een passend slotstuk geven en dat is ze wel toevertrouwd. Met hun gruizige groovy sound speelt Candybar Planet een set die klopt aan alle kanten. Op een dag waarop de Eindhovense rockscene laat zien dat ze hart hebben voor hun muziek en elkaar, zijn ze een stevige afsluiter van dit Benefiet.

De sfeer en opkomst waren fantastisch. Het positieve gevoel aan het einde van deze hartverwarmende en hard rockende dag moet de mannen van Komatsu enorm goed gedaan hebben. Aan hun nu de taak om ons terug te betalen op de manier die ze het beste past: knallen met het langverwachte nieuwe album, en spelen mannen. Spelen!

komatsubenefiet1

komatsubenefiet2

komatsubenefiet3

komatsubenefiet5

komatsubenefiet7

komatsubenefiet8

komatsubenefiet9

komatsubenefiet10

Komatsu Benefiet