Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

We Are Electric keert in de zomer terug naar Eersel

WAEweekender
Redactie

Het grote succes van de eerste outdoor editie van We Are Electric ‘Weekender’ in de zomer van 2015 sloeg in als een bom. Het internationale crossover dance evenement, met headliner The Prodigy, dat toen debuteerde verkocht met 15.000 bezoekers en 6000 campinggasten op voorhand uit en schreeuwde om een vervolg. Dat komt er op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni, opnieuw op het E3 Strand in Eersel.

De ambities reiken ver. Dus breidt het jonge festival komend jaar flink uit: de komende editie gaat twee volle dagen duren waardoor het programma ongeveer zeventig acts op vijf rijkelijk gedecoreerde podia gaat tellen. Verwacht ijzersterke live performances en indrukwekkende shows in combinatie met opzwepende dj sets. Met Fatboy Slim en Die Antwoord heeft WAE de eerste grote namen te pakken.

Eerste bevestigde acts We Are Electric

De volledige lijst met de eerste bevestigde acts: Die Antwoord / Fatboy Slim / A-Trak / Boys Noize dj-set / Camo & Krooked / Gesaffelstein dj-set / Netsky Live / SBCR (The Bloody Beetroots dj-set) / Birdy Nam Nam / Digitalism / Fred V & Grafix / Larry Gus / Marcel Fengler / Max Cooper / Moksi / Omar Souleyman / Rustie / Secret Cinema / Spor / Tommy Four Seven / Worakls / Abstract Division / BANGANAGANGBANGERS / FS Green / Guerilla Speakerz / Joop Junior live / Nymfo b2b Karimooo. Meer namen volgen spoedig. De verkoop van de Early Birdtickets start aanstaande zaterdag 23 januari om 10.00 uur.

We Are Electric ticket informatie

Verkoop Early Birdtickets start zaterdag 23 januari om 10.00 uur. WE ARE ELECTRIC Weekender kent dit jaar voor het eerst drie verschillende tickets, te weten Early Bird-, Regular- en Late tickets. Kaartkopers van vorig jaar krijgen automatisch een zogeheten speciale loyalty code toe gemaild waarmee ze exclusief van 20 tot en met 22 januari een weekend- plus campingticket tegen een gereduceerde prijs kunnen kopen. De officiële verkoop van de voordelige gelimiteerde Early Birdtickets start aanstaande zaterdag 23 januari om 10.00 uur. Ook de Regular Tickets zijn gelimiteerd. Als die uitverkocht zijn kunnen de late beslissers tenslotte nog Late Tickets kopen. Toegang alleen voor bezoekers van 18 jaar of ouder.

Early Birdtickets vrijdag € 35,- (exclusief servicekosten)
Early Birdtickets zaterdag € 45,- (exclusief servicekosten)
Early Birdtickets weekend + camping € 59,- (exclusief servicekosten)

Tickets voor WE ARE ELECTRIC zijn online verkrijgbaar via de website van het festival. Alle info over de diverse soorten tickets (Early Bird, Regular, Late, camping e.a. staan ook op de site).

WE ARE ELECTRIC terugblik

Na twee uitverkochte electrifying indoor edities van WE ARE ELECTRIC in het Eindhovense Klokgebouw in 2013 en 2014 was vorig jaar juni de tijd rijp voor een eerste zomerse buiteneditie met camping. Het idyllische E3 Strand in Eersel bleek de perfecte setting om 15.000 bezoekers in vervoering te brengen met de voor WE ARE ELECTRIC zo kenmerkende combinatie van adembenemende podia, prachtige decors, betoverende sfeerverlichting en een gedurfd eclectisch programma dat het avontuur opzoekt: van drum ‘n’ bass tot electro en van trap door naar house en techno. Een samensmelting van explosieve DJ sets, overdonderende visuals en vooral van energieke live acts; met nieuw talent of juist met grote internationale topacts zoals Paul Kalbrenner en The Prodigy. Het zomerse droomdebuut werd tijdens het langste weekend van het jaar door gelijkgestemde rebelse zielen tomeloos gevierd alsof de factor tijd niet bestond.

2016: Wild Weekend of Electronic Wonders

WE ARE ELECTRIC Weekender zal komend jaar op meerdere fronten verder XLectric ontwikkelen. Het festivalterrein wordt een stuk groter en zal nóg spectaculairder worden aangekleed en verlicht. Ook faciliteiten zoals muntenkassa’s en -balies worden uitgebreid. Er komt een grotere aanbod van eten & drinken en meer sanitaire voorzieningen. Het programma groeit organisch mee. Niet alleen door meer acts (het festival duurt immers twee volle dagen) maar bijvoorbeeld ook door op het sfeervolle terrein “verborgen” plekken te creëren voor “geheime” DJ-collectieven…

Weekender wordt één van de mooiste festivalcampings van Europa: De direct aan een groot meer gelegen camping was vorig jaar met 6000 gasten volledig uitverkocht. Daarom wordt de camping dit jaar groter maar ook mooier, beter en met meer voorzieningen zoals sanitair, luxe douchefaciliteiten en een goed geassorteerde supermarkt. Tevens komt er een veel ruimer aanbod aan accommodatie: van basic tot superultradeluxe. Daarover spoedig meer.
WAE