Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juli 2024

Scroll to top

Top

Extra Effenaar show Peter Pan Speedrock

Eindhoven
Redactie

De aankondiging van de afscheidsshow van Peter Pan Speedrock vorige week was niet aan dovenmansoren. De kaarten vlogen de deur uit. Op zaterdag 26 november kan het bordje UITVERKOCHT op de deur. Als support acts werden ook nog eens de ‘supergroep’ Death Alley en de rock&rollers van The Sha-la-lee’s toegevoegd.

Houdoe en bedankt! Voor iedereen die geen kaartje kon bemachtigen voor deze zaterdag is er goed nieuws. Er komt namelijk een dag eerder, vrijdag 25 maart, een extra show. Hiervoor kun je per direct je kaarten bestellen. Zorg dat je niet misgrijpt…

De shows in de Effenaar maken de cirkel rond dat het iconische en met diverse prijzen bekroonde rocktrio, dat Nederland internationaal op de kaart zette als rock-‘n’-roll hofleverancier, heeft besloten om ruim twintig jaar bandhistorie tot een mooi einde te brengen in de Effenaar. Voordat Speedrock aan de bandnaam werd toegevoegd speelde Peter Pan in dit poppodium namelijk al talloze malen de planken uit het podium, waarbij het publiek qua drankomzet meermaals onbreekbare records brak.

Het sympathieke rocktrio (officieus aangevuld met bandmascotte Dikke Dennis) groeide uit tot Een Begrip in de internationale rockscene. Live een waar fenomeen. Was grondlegger en naamgever van het muzikale genre speedrock dat tientallen bands inspireerde om zelf ook muziek te gaan maken. De Nederlandse band met de meeste shows op de teller: (nu) bijna 2000 tegenover 2263 shows van recordhouder The Ramones. Zeer recent gaven de oerrockers het Komatsu benefiet nog extra kleur met een verrassingsoptreden.

Peter Pan Speedrock 1996-2016

De afscheidsshow markeert an end of an era. Want Peter Pan Speedrock is meer dan slechts een rockband. Het is een sonische natuurkracht die het gebrek aan aardbevingen en orkanen in Nederland ruimschoots compenseert. In 1996 opgericht, speelde pletwals Peter Pan Speedrock werkelijk elke stad, vlek, dorp en gehucht in Nederland plat. Maar ook buiten de eigen landsgrenzen toerde dit driekoppige rockmonster nonstop door heel Europa, Noord-Amerika & Canada, Australië en Japan. Zoals vanochtend nog, toen de band voor dag en dauw in de toerbus stapte voor een elfdaagse tournee door Frankrijk en Spanje.

Twintig jaar Peter Pan Speedrock betekent een omvangrijk oeuvre; vijftien edities van hun eigen festivals (vijf keer Koningsdagfestival Klok Rock Orange en tien maal Speedfest); Premium Speedrock Heavy Lager bier; alle shows bij elkaar opgeteld ruim een miljoen bezoekers; honderdduizenden kilometers en vooral ontelbaar veel avonturen. Peter, Bart en Bartmann laten hun waanzinnig mooie achtbaanrit in de loop van 2016 na de allerlaatste looping in de Effenaar met eenbig bang tot stilstand komen…

PPSR