Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Reptilians – Lost In Space

Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

Verse nostalgie

Reptilians klinkt als punk van weleer, maar nog altijd even vers.

De Eindhovense punkrockers van Reptilians brachten onlangs hun nieuwe EP aan het licht in de Altstadt met de nodige furore. Wij houden van punk, dus wilden we uiteraard die plaat eens even checken, zodat we jullie kunnen vertellen waarom je deze eens op je favoriete streaming tool moet opzoeken.

Reptilians timmert al de nodige tijd aan de weg, de band is namelijk sinds 2013 actief en wist al vele podia in de regio plat te spelen. Het geluid van de band is die warme punkrock, zoals je die kent uit de tijd van Overzeas broeken en winkelwagentjeshaken aan je Eastpak rugtassen, toen de winkelwagentjes video’s van Jackass nog de shit waren. Denk aan Undeclinable Ambuscace (later The Undeclinables) en I Against I voor dat echte Nederlandse geluid.

Opener ‘Oxygen’ brengt je wat dat betreft direct terug in de tijd met de gelaagde gitaarpartijen die gemoedelijk je gehoor in stromen. De in koor gezongen refreintjes, de sterke melodie, het doet allemaal denken aan welleer, met nummers die van alles te vertellen hebben over de typische ‘teenage angst’ onderwerpen die punk sieren. Twijfel en ontsnappingsdrang, je weet wel, omdat niemand helemaal snapt waarom je doet wat je doet.

De mannen weten er ook een fijn stukje rock’n’roll in te duwen, zoals op ‘Subterranean Homesick Punk’, waarop de zelfde metafoor doorgetrokken wordt met wat bluesy gitaarlijntjes en een upbeat poppy gevoel. Op deze EP zijn de heren duidelijk niet voornemens om complexe partijen neer te leggen, maar gewoon fijne poppunk-plaatjes die tussen de drie en vier minuten klokken en dat doen de Reptilians uitstekend.

Dit is een EP die daarmee precies doet wat je mag verwachten van een band met de inspiratie een paar jaar terug. Toch klinkt de band niet verjaart, maar even verfrissend en puik als dat je zou verwachten in het oorspronkelijke tijdperk. Daarmee is Reptilians een tof bandje, met een toffe EP die je zelf zeker eens moet luisteren.