Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 mei 2024

Scroll to top

Top

Curly Ice – Reason To Believe

Roy Verhaegh

Review Overview

Score
7
7

Ambitieuze punkers

Curly Ice neemt alle tijd om hun portie vakbekwame pop-punk aan de wereld te presenteren met ‘Reason To Believe’

Pop-punk is hot, want de bandjes in dit genres schieten als paddenstoelen uit de grond. Vooral Eindhoven schijnt hiervoor een goede broedplaats te zijn. Zo zijn er nu ook de vier jongemannen van Curly Ice, die pop-punk terugbrengen naar de essentie: energieke en melodieuze liedjes, die boven alles behoorlijk catchy zijn. Popmuziek met een sterke punk-vibe, kortom, pop-punk zoals pop-punk bedoeld is. Hadden wel al gezegd dat deze mannen pop-punk spelen? Bij deze.

In Eindhoven lijkt er wel een taboe doorbroken te zijn met dit genre, want langzaam aan sijpelen er steeds meer bands tevoorschijn. Eerst Call It Off, recentelijk Reptilians en nu dus ook Curly Ice. Het hoge woord is eruit, er mag weer lekker energiek, melodieus en op een snel tempo gespeeld worden. Grote vraag luidt dan hoe zij zich tot deze bands verhouden met hun eerste album ‘Reason To Believe’.

Het eerste dat opvalt is de speelduur van de plaat, die met twaalf tracks ruim 45 minuten beslaat. Over het algemeen is het opvallend als een pop-punknummer langer dan drie minuten duurt, maar bij Curly Ice gaan ze hier allemaal gemakkelijk aan voorbij. Dat is niet meteen een slecht ding, want zo creëren ze een hoop ruimte waarbij ze beide elementen volop exploiteren. Denk hierbij aan een mix van het oudere Simple Plan met de laatste releases van Blink-182.

Liefde voor een ander en voor jezelf, een reden om ergens in te geloven, dat is de thematiek van het album. Dit komt naar voren in liedjes die veelal hetzelfde up-tempo dragen en meerdere zangstemmen laten horen. Echt een onderscheid is er niet te maken in deze stemmen, maar dat neemt niet weg dat het lekker vol en beladen klinkt. Aan emotie geen tekort, want het gas wordt zo nu en dan even terug genomen met nummers als ‘Fading Away’ en het semi-akoestische ‘Watch Me’.

Toch had het geen kwaad gekund als alles wat korter en krachtiger was geweest. Het zou de diversiteit ten goede komen, omdat de nummers nu nog wel eens neigen op elkaar te lijken. ‘Create The Atmosphere’ wijkt als voornaamste af van het geheel door zijn dansbare ritme en zijn Angels & Airwaves-achtige toon. Ze beschikken in ieder geval over een gezonde portie vakmanschap en will-power om zich te meten met de Eindhovense genregenoten. Met ‘Reason To Believe’ heeft Curly Ice het geloof in pop-punk in Nederland weer extra kracht bijgezet.