Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Mozes and the Firstborn – Power Ranger EP

Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

Upbeat

Zonnig, luchtig en nostalgisch op een manier die wars is van al het andere.

Het leek al wat lang te gaan duren voor er weer wat nieuws van Mozes and the Firstborn op de plank kwam. Het laatste wapenfeit dateerde alweer uit 2013, de self titled debuutplaat die zo goed scoorde in de jaarlijstjes. Ineens, plotsklaps was daar de Power Ranger EP. Dus daar nu meer over…

Ze stonden pas weer in Eindhoven en binnenkort weer met een uitverkochte show in het Stroomhuis. Zo gaan die dingen. De band toert er op los in binnen- en buitenland met together Pangea, kortom het gaat de Eindhovenaren prima. De EP is ook verkrijgbaar in fysieke vorm, als boek zelfs, maar erg gelimiteerd. Gelukkig is ie ook gewoon online te luisteren.

De eerste tonen van ‘Nowhere Bound’ doen je denken dat je in een ander tijdperk belandt bent. De warme, sprankelende gitaar en de cowbell op de achtergrond (hier zit een mooie grap in) zijn van simpelere tijden, toen muziek niet zo moeilijk moest doen. Het hese, fluistergeluid van de zang lijkt daar niet helemaal bij te passen. Toch is het een vreemde, upbeat ervaring die wel fijn voelt.

Denk aan de power pop ervaringen van de vroege jaren negentig met een beetje Pixies en Tragically Hip, maar ook een hoop Spin Doctors. Het is leuker om de band lekker in de alto hoek te zetten, maar dat doet geen recht aan het ongelooflijk fijne poppy gehalte dat de plaat ook heeft. Juist dat gebrek aan donkere elementen zorgt ervoor dat je na het ingetogen ‘Power Ranger’ (met ontlading, geen zorgen) of het Weezer-y ‘Justine’ gewoon een prettig en warm gevoel overhoud.

Power Ranger is een toffe EP. Lekker luchtig met een nostalgisch jaren negentig gevoel, wat weer lekker wars is van elk ander bandje dat teruggrijpt op het verleden. Dat hebben ze weer mooi gedaan, die jongens van Mozes, maar waar blijft de full length?

a3078088245_10