Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Akoestisch vrijdagprogramma Female Metal Event

Arch Enemy
Redactie

Eind vorig jaar wisten we te melden dat de line-up van de derde editie van het Female Metal Event (FemME), op 23, 24 & 25 september in de Eindhovense Effenaar, grotendeels rond is en dat de organisatie met Arch Enemy (Foto: Dynamo Metal Fest) een dikke headliner te pakken heeft. Tevens vinden we oa. The Birthday Massacre, The Charm The Fury, Bliksem en Xandria terug op de affiche.

Nieuw dit jaar is dat op de festivalvrijdag er speciale (semi-) akoestische optredens staan gepland, waarbij in een intieme setting de volgende artiesten zullen aantreden:  Marcela Bovio, Molllust, Kingfisher Sky, Vic Anselmo, Sleeping Romance en Moran Magal.

FemME Battle voorronden, halve finales en finale

De twee laatste plekken op de affiche worden vergeven aan de winnaars van de FemME Battles in PopEI te Eindhoven. In de periode april t/m juni 2016 vindt in PopEI Eindhoven een battle plaats voor de twee nog open plekken op het festival. Vanwege de enorme hoeveelheid aanvragen om op FemME te mogen spelen, is besloten om een battle te organiseren. Hierdoor kan een groot aantal bands toch een podium worden gegeven en wordt ook de stage performance meegewogen.

De voorronden vinden plaats in de weekenden in april (9-10 en 23-24) en de dagwinnaars gaan door naar de halve finales in het weekend van 7-8 mei. De dagwinnaars hiervan staan in de finale op 11 juni. Elke show dag levert twee winnaars. Een winnaar wordt bepaald door het aanwezige publiek en de andere door een vakjury. Deze winnaars worden beloond met een plek op FemME.

femme