Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Kid Calloway – Born Again Man

Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

Rocken

Terug naar de seventies met probleemkind Kid Calloway

De band Kid Calloway bracht in 2015 hun eerste EP uit en die hebben we even laten liggen. Sorry, kan gebeuren toch? Maar met de nieuwe video uit kwam Born Again Man toch plots weer onder onze aandacht dus bij deze een verdere luisterbeurt.

Het viertal Kid Calloway bestaat uit Geert van Rheden, Daan Verheijen, Bram Slaats en Lody Borgers, de jongste telg uit de muzikale Borgers familie (zoon van Peer Borgers en neef van Bertus Borgers). De blues invloeden zijn ook meteen voelbaar in de hard rock van deze band. Invloeden direct uit de jaren zeventig, maar met ballen.

“Think back to the first time you heard a song that made the hairs on the back of your neck stand up…” De volgers van HBO show ‘Vinyl’ kennen het citaat wel. De openingsriff van ‘Achin’ For Your Love’  is er zo eentje die je meteen grijpt en niet meer loslaat. Zwaar, catchy en vol van alles wat rock’n’roll zo heerlijk maakt. De grootse vocalen van Borgers voegen daar de juiste woorden aan toe. Nova Borgers, dochter van Bertus, zingt ook mee, wat het nummer net wat meer diepte geeft. De stem van Nova pakt wel alle aandacht weg van de zang van Lody.

De muziek van Kid Calloway kent verder weinig overbodige opschmuck. Zware partijen, catchy hooks en vooral veel schwung waarbij een Led Zeppelin vergelijking niet mag ontbreken, maar daar zit nog een flinke scheut blues, funk en southern rock bij. Terwijl de gitaar frivool wegdanst en soleert, laat de ritmesectie zich met die ingredienten gelden op ‘Be Mine’.

‘Born Again Man’ is het meest ingetogen nummer van de plaat, maar bevat evengoed al de elementen die de band zo sterk maakt. Wel twijfel ik of de vocalen overtuigend genoeg zijn om de band écht een onderscheidend geluid te geven, na het luisteren naar de korte EP. De tijd zal het leren, de band is nog volop aan het groeien. Hoe dan ook, er zit veel goeds in het geluid van Kid Calloway wat een belofte afgeeft voor de toekomst. We gaan het meemaken.

De plaat is uit bij Singshop Records en werd geproduceerd door Ruud van Deventer (Left).