Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

travelsunnysamsara/ Hermann Blaupunkt – split

travelsunnysamsara/ Hermann Blaupunkt – split
Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

Bedwelmend

Een muzikale reis die je zeker wil checken.

Op Barreuh komen kleine juweeltjes uit en gelukkig vaak niet enkel op cassette, maar ook digitaal. Travelsunnysamsara en Hermann Blaupunkt deden een split samen en ook die kwam uit op het Eindhovense label van het experiment.

travelsunnysamsara is Chris Draaijer, gitarist en sound engineer, die met diverse instrumenten dromerige muziek maakt. De Eindhovenaar werkt hier samen met Hermann Blaupunkt, ook bekend van psych gezelschap Het Droste Effect. Hij is tevens eigenaar van de Casa Cassette studio in Eindhoven.

Kant A komt voor rekening van Hermann Blaupunkt met ‘Drops’ en laat diverse effecten horen in de intro, die meanderen door een opbouwend soundscape. Speelse, dromerige klanken worden afgewisseld met suizende ruimteklanken en een repetitief gitaarriedeltje keert meermaals terug. Naast de milde drone biedt het houvast voor de luisteraar in deze droomachtige onderdompeling. Geleidelijk zwelt het nummer steeds verder aan, maar wordt nergens dwingend. De scherende effecte bieden slechts een milde afleiding van de zwoele speeltuin van klank die uitnodigend en bedwelmend werken. Langzaam dwarrelen de elementen van dit nummer dan ook weg.

‘Deep Eiser’ van travelsunnysamsara klinkt gestructureerd, meer als een stukje pakkende postrock. Elke gitaaraanslag ebt voort voor een paar tellen, tot de snaren tot rust komen. Begeleidende klanken versterken de gitaar die als rode draad door het nummer loopt. Alle klanken convergeren uiteindelijk tot één patroon, dat verschillende gezichten kent. Een schelle, haperende klank, een galmende en een stukje milde distortie werken samen in harmonie en houden de koers vast tot deze uiteindelijk langzaam wegzakt tot stilte.

Een beetje ambient, drone en soundscapes zorgen voor een fijne muzikale trip. Deze twee artiesten maken daar wel een erg prettige split in, die zeker de moeite waard is om een keer te luisteren.