Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Interview Rompeprop

Interview Rompeprop
Guido Segers

Het is bijna zover, Grindhoven V in Dynamo. Een dag vol noest grindcore geweld, flauwe humor en vooral veel bier. Deze editie van het authentieke Eindhovense feestje is speciaal, want onze lokale trots treed voor de laatste keer op. Rompeprop kapt er mee.

Ja, daar staat dan toch een mooie line-up op 2 april, met onder andere Peter Pan Speedrock, Gronibard, Jig-Ai en vele andere mooie namen. Rompeprop heeft 15 jaar lang podia in binnen- en buitenland geterroriseerd met hun koddige goregrind en heeft zodoende de nodige vrindjes gestrikt voor deze avond.

Omdat grindcore net zo goed rock’n’roll is, vonden wij het hoognodig om even de mannen van Rompeprop aan de tand te voelen over stoppen, de carrière en natuurlijk tips voor ambitieuze grindcorekids.

rompeprop-1 (1)

Rompeprop in actie op Eindhoven Metal Meeting (2015)

Even voor de vorm, wie mogen we noteren als de ‘antwoorders van de vragen’?
Hallo. Jores Camps . Robin de Boer.  Dennis Claus.

Hoe is het met Rompeprop?
Het gaat nog steeds super! Na 15 jaar nog steeds dorstig en een piep in de oren!

Stoppen jullie er nou echt mee? Waarom eigenlijk?
Ja, inderdaad we stoppen dr echt mee! Tis mooi gewist. We hebben in meer dan 25 landen gespeelt en de halve wereld gezien. Tourtjes gedaan van een maand tot een optreden bij boer rochel om de hoek. Cds platen uitgebracht en vooral dikke lol gehad maar nu is het klaar. Dr komt een tijd dat de pul gewoon leeg is en dat is nu. Dr zit niks meer in. Inspiratie is op. Verder geen gekke reden.

Voor de mensen die gemist hebben dat Rompeprop er was, kunnen jullie een korte (doch smeuïge) geschiedenis vertellen van de band?
Nou als ge ons nog niet kent dan hedde wa gemist!
Prop is een dorstig bandje die dikke put herrie maakt met een vleugje carnaval en die vooral lol wil maken. We bestaan dus 15 jaar. En hebben sinds 5 jaar een eigen festival in dynamo waar we bandjes boeken die we zelf modder vet vinden!

Wat voor advies hebben jullie voor de kinders die graag een grindcore band willen starten in Eindhoven?
Goed zout vreten zodat je erg dorstig bent tijdens het repeteren en optreden! Want zonder drank ginne klank! Niet te serieus zijn! Goed uitslapen en weten wie joop zoetemelk is! Succes verzekert!

Voor de mensen die geen zak snappen van grindcore, wat is de essentie van dit vreemde muziekgenre volgens jullie?
Goed zout vreten! Wat wij doen is meer goregrind wat weer een tak is van grindcore. Het zijn hoempa deuntjes met een afwisseling van snelle blastbeats en een dikke natte strot zoals het laatste beetje uit oe beker met milkshake klinkt als ge aan da rietje zuigt!

Rompeprop heeft echt overal gespeeld en fans over de hele wereld, wat maakte jullie zo succesvol in de grindcore scene?
Die vraag krijgen we vaker maar daar hebben we eigenlijk geen antwoord op. Ik denk dat je dat beter aan fans kan vragen.

Wat zijn jullie mooiste/vreemdste herinneringen aan de tijd van Rompeprop?
Teveel om op te noemen. Maar de tours in Mexico Brazilië Japan zijn natuurlijk geweldig! Festivals als Hellfest. obscene extreme en Party San. De kleine club shows in kelders in een donker hol. Weinig slapen en veel feesten. Mensen ontmoeten. Bands zien die je normaal niet snel ziet. Gek eten en drinken proeven. Het waren gewoon 15 fokking mooie jaren!

Gaan jullie na 2 april nog nieuwe muzikale ondernemingen beginnen?
Op het moment zit Robin nog in Burn the iris waar het lekker mee loopt. Jores en ik hebben een bandje langs prop waar we na 2 April weer mee aan de gang gaan. Het is er nu wat rustig mee omdat we erg druk zijn met Grindhoven Rompeprop en Mad men maar we pakken het straks weer op. We hebben nog niet echt een naam en het is nog in een vroeg stadium dus kunnen er nog niet zoveel over zeggen. Het zal een beetje d-beat gaserop zijn!

Rompeprop in actie op Obscene Extreme.

Als mensen jaren later terugdenken aan Rompeprop, hoe zouden jullie dan herinnerd willen worden?
Gewoon zoals ze ons kennen! Als een niet te moeilijk doen dikke lol maken en gewoon genieten bandje dat van een goeie pot bier en gezellige mensen heel erg vrolijk wordt!

Op 2 april is het zover, de laatste show van Rompeprop. Hebben jullie nog leuke dingen in petto?
We gaan gewoon ons ding doen zoals we altijd doen. De setlist zal wel wat aanpassingen hebben en natuurlijk een hoop bedankjes moeten er voorbij komen! Maar verder gaan we het gewoon met ons 3e doen zoals we de afgelopen 10 jaar al doen. Volgas vooruit!

Hebben jullie de andere bands geselecteerd voor die datum?
Jep, Grindhoven is echt ons eigen festival, in samenwerking met Doomstar die altijd wel op de hoogte is van welk bandje waar is rond april, of ze hebben zelf een tour staan rond die tijd, dus wij zeggen gewoon wat we willen en hun gaan ermee aan de gang. We boeken bands waar we iets mee hebben of waar we echt fan van zijn. Ook de aankleding en indeling en alles er omheen doen we dus zelf. In samenwerking met Dynamo natuurlijk die ons super helpt bij wat we willen! Tot op zekere hoogte haha een schuimparty en ballenbak is ons nog niet gelukt!

Gaan jullie niet op Grindoven VI een comeback maken? Komt er een Grindhoven VI?
Grindhoven 6 gaat er komen dat is zeker! We zijn er nog niet uit of het zo groot gaat worden als deze editie aangezien we zelf wel van het compacte houden maar we gaan zeker nog een jaar doen! De ideekes liggen alweer klaar! En die editie zal zonder Rompeprop zijn haha!

Hebben jullie al opvolgers gevonden?
Er zijn genoeg bands die het in zich hebben om te doen wat wij hebben gedaan! Zo moeilijk is het niet haha! We geven het stokje graag door dus als iemand hem wil hebben horen we het wel!

Nog enige laatste woorden?
Thanx voor de vragen!  Altijd leuk en zeker uit ons eigen Rockcity natuurlijk! Dikke proost op iedereen die er voor ons was de afgelopen 15 jaar! Echt super bedankt! We hopen veel van jullie te zien op 2 April!

Grindhoven vindt plaats op 2 april.
Grindhoven is ook lekker kei uitverkocht, maar wie weet heeft iemand een kaartje over.
Klik hier voor het event.

rompeprop-1Foto’s: Paul Verhagen | Website