Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 juli 2024

Scroll to top

Top

Epic Metalfest verhuist naar Tilburg, ongemakkelijke stilte rondom Speedfest

Eindhoven
Redactie

Hey, wat zien we nu hier gebeuren? Epic Metal Fest kondigt zojuist een deel van de line-up aan en daar is op het eerste gezicht niets mis mee. Met Epica (enige NL show), Katatonia (SWE), Textures, Mayan en Myrath (TN) beloofd het nu al een leuke affiche te worden.

De locatie waar in totaal 12 acts zullen gaan neerstrijken is echter niet meer het Klokgebouw in Eindhoven. Het festival verhuist namelijk naar het Tilburgse 013 waar het op zaterdag 1 oktober neerstrijkt. Het is erg jammer dat het festival na een eerste succesvolle ronde (met ruim 3.000 bezoekers) alweer uit de lichtstad vertrekt. De kaartverkoop van de tickets start aanstaande vrijdag 1 april via Ticketmaster.

Hoe zit het met Speedfest?

Bovendien voedt het nogmaals de geruchten over het voortbestaan van Speedfest. Zoals bekend gaat Peter Pan Speedrock er als band het bijltje bij neergooien en heeft men ook al de organisatie van Klokrock Organge uit handen gegeven. Er is nog altijd geen nieuwe datum bekendgemaakt voor Speedfest en het blijft wel heel erg stil op dit front. Vorige jaar maakte Epic Metal Fest daags na Speedfest gebruik van alle faciliteiten (zoals podia en catering).

Is dit een teken aan de wand of zien we spoken? Het is in ieder geval niet te hopen dat Speedfest 2015 met het geslaagde tienjarig jubileum, naast het stoppen van Peter Pan Speedrock, ook haar zwanenzang heeft beleefd. Zoveel slecht nieuws kan Eindhoven Rockcity niet gebruiken.

We gaan de komende tijd eens op onderzoek uit hoe dit echt in elkaar steekt, zodat speculaties de prullenbak in kunnen. Wordt vervolgd….