Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni 2024

Scroll to top

Top

Karma To Burn zet de Effenaar in de hens

Karma To Burn zet de Effenaar in de hens
Guido Segers

Een échte ouderwetse rockshow op een woensdagavond in de Effenaar? Niet verkeerd, zeker niet als Karma To Burn de gitaren gaat laten ronken. Het is nog net geen twintig jaar geleden dat de band voor de eerste keer de Lichtstad bezocht, maar vandaag wordt een mooie samen met Candybar Planet en Sons Of Morpheus. 

Foto’s : Paul Verhagen | Tekst: Guido Segers

Het wil niet helemaal op woensdagavond in de Effenaar. Met Paaspop nog in de benen lijkt men de deur nog niet plat te lopen vroeg op de avond, maar het zal de Sons Of Morpheus worst wezen. De Zwitsers spelen wat ze zelf zware blues noemen met een psychedelisch smaakje en dat doen de mannen met verve en het enthousiasme van een headliner. De zang is af en toe een tikje irritant, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Vurige barrages van gitaarwerk geven dat heavy karakter toch net wat meer body bij deze mannen.

Sons of Morpheus

Sons of Morpheus

Candybar Planet is live een band die eigenlijk altijd vers klinkt en weet te knallen op het podium. Het trio heeft eigenlijk geen mindere nummers en speelt een solide set. Het is de routine van de band die het meest opvalt, Richard Plukker en Murphy van Ooijen spelen samen alsof het een repetitie is, dat gemak straalt van het podium. De zaal vult zich echter flink inmiddels, want de lokale boys blijven een publiekstrekker met hun retestrakke stonerrock. Her en der een klein foutje, maar dat wordt de mannen vergeven op deze donderdagavond, waar ze het publiek uitstekend in de stemming krijgen.

Candybar Planet-5

Candybar Planet

Het blijft bijzonder, een setlist die alleen bestaat uit nummertjes, maar dat is hoe Karma To Burn rolt. Gewoon zuivere rock’n’roll van een band die als een machine draait op het podium. Als je dan naar de delen gaat kijken, valt vooral drummer Evan Devine op. Met zijn ragebol en wilde slagen doet hij nog het meest denken aan Animal van de Muppets. De heren op gitaren weten daarnaast een continue flow van catchy riffs te produceren die op zichzelf staan, zonder zang en dat ook niet nodig hebben.

De AMerikanen weten op deze manier moeiteloos het publiek te blijven boeien. De heren hebben net een nieuwe EP uit, dus uiteraard wordt daar ook veel werk van gespeeld. Tot half twaalf houden de drie het vol, maar op dat moment is de zaal al een tikje leger geworden. Na bijna 20 jaar staat het nog altijd als een huis.

Karma to Burn-1 (1)