Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Klokgebouw viert de Toekomst met zZz, Birth of Joy en Orgelvreten

klokgebouw viert de toekomst
Reno van der Looij

Op zaterdag 14 mei heeft het Klokgebouw voor een bijzondere culturele line-up op het programma staan. Met bovendien een aantal mooie rockende acts in de line-up: De Stekkers, ZzZ, Birth of Joy, DODDE en Orgelvreten.

Van 18.00 uur ‘s avonds tot 04.00 uur ’s nachts maakt deze muzikale programmering deel uit van het evenement ‘Klokgebouw viert de Toekomst’. Bovendien nog eens gratis toegankelijk ook!

De Eindhovense cultuurwereld slaat zijn handen ineen voor een programma met het DNA van de stad: van intiem en uitbundig, verwondering en herkenning, ritme en ontregeling en van vroeger en later. Met het verleden als munitie vieren we samen met jou in het Klokgebouw de toekomst. Deze bijzondere Philipslocatie verandert in een plek waar je kunt zien en proeven, dansen en spelen, ontdekken en ontmoeten.

De Effenaar draagt bij met het muziekprogramma voor het Philicorda Podium Philicorda is een elektronisch (huis-tuin-en-keuken) orgel, ontworpen en gebouwd door Philips. Philips wilde hiermee het zelf muziek maken voor iedereen betaalbaar en haalbaar maken. De afgelopen decennia is de Philicorda uitgegroeid tot een cultinstrument en muzikanten struinen beurzen en internet af om er een te vinden. Op het door de Effenaar geprogrammeerde Philicorda Podium spelen uitsluitend artiesten die dit instrument nog steeds gebruiken:

Birth of Joy

Geïnspireerd op de psychedelische jaren 60 en 70, gooien de drie mannen uit Utrecht ook stoner, grunge en sinds de nieuwe plaat Get Well van begin dit jaar ook prog rock in de slacentrifuge. Met in de afgelopen drie jaar 450 shows op de teller (waaronder alle grote festivals), laten deze rockers met hun onuitputtelijke energie je alle hoeken van het Klokgebouw zien.

Orgelvreten

Hoor je het woord orgel, dan denk je aan Orgelvreten. Deze boys kunnen dan ook niet ontbreken op het Philicorda Podium. Tijdens de battle tussen de toetsenisten vanavond kan er dan ook maar één winnaar zijn. Juist, het orgel. Verwacht een degelijke portie vlammende rock met een scheut grommende orgels.

zZz

Het duo zZz is wereldvermaard om hun bezwerende en psychedelische orgelrock. Van de catwalks in Parijs tot raves in Moscow en een sexy mayo reclame in Japan. Muzikaal in te categoriseren tussen The Doors en een moderne versie van Suicide. Met hun hypnotische, massieve geluid en brute, intense live performances sluiten zij de avond op het Philicorda Podium af.

De Stekkers

De Eindhovense garagepunkband De Stekkers maakt primitive garage met hier en daar een gruizige stoot surf. Het orgeltje jankt lekker door, terwijl de Stekkers zelf het publiek uitchecken met hun overbekende 3D brilletjes. De perfecte opener voor de philicorda line-up van vanavond! Voor fans van o.a. The Mummies, The Sonics en Oblivians.

DODDE

DODDE is de slonzige uitlaatklep van organist André Dodde die je kunt kennen van bands als Green Hornet en Das Audio Combo. DODDE heeft niet meer nodig dan een tweedehands ritmebox, een Philicorda-orgeltje en een oude Moog-synth. Met zijn electro-sixties, garage-dance of synthpunk dendert DODDE maar liefst drie keer vanavond onweerstaanbaar dansbaar naar je onderbuik.

Klokgebouw viert de Toekomst

Het bovenstaande programma maakt deel uit van het evenement Klokgebouw viert de Toekomst. Het programma wordt mogelijk gemaakt door: STRP Festival, Effenaar, Van Abbemuseum, Bureau Zwaardvis, Klokgebouw, VPRO Medialab, DIT is Eindhoven, Design Academy, TU/e, Philips Koor, Philips Harmonie, en meer. Kijk hier voor meer informatie en het complete programma.