Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Record Store Day in Eindhoven Rockcity: waar moet je wezen

RSD
Guido Segers

Het is bijna Record Store Day, de dag dat we in grote getale de platenzaken teisteren om vinyl aan te schaffen (of net wat je voorkeur medium is). Dit jaar is er ook in Eindhoven genoeg te doen rondom #RSD16. Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips en feite voor je op een rijtje gezet.

Het meest verstandige is om in de ochtend je meters te maken. Zorg dat je om 9.00 uur bij Velvet of Ray Elpee bent. Vooral voor die speciale goodies die je kunt scoren op deze dag. Daarna kun je meteen door naar Memory Music of de CD Teek (of allebei) voor nog meer speciaal RSD vinyl. In de middag kun je terugkeren naar Velvet of Ray Elpee, voor de live bandjes. Zorg in ieder geval ervoor dat je de optredens van Grim Tim, Komatsu, The Moods en Tamarin Desert niet mist. Je weet wel, Eindhoven Rockcity.

Een hele fijne #RSD2016 namens ons. We zien trouwens graag foto’s van de buit.

Velvet Music (Urban Shopper)

De gloedjenieuwe platenzaak op Strijp-S opent de deuren extra vroeg op RSD, namelijk om 9.00 uur. Je kunt dan dus terecht voor die speciale releases of gewoon omdat je platen wil kopen vandaag. Ook zijn er een aantal optredens, onder andere van Eindhovens eigen Grim TimThe Moods en diverse anderen (Bells of Youth komt bijvoorbeeld ook even langs). Je vindt het facebook event via deze link.

Ray Elpee (Stratumseind)

Ook Ray Elpee is vroeg uit de veren op zaterdag en opent de deuren om 9.00 uur en voor de vroege vogels die dan binnen komen heeft Ray iets speciaals. Keuze’s maken dus. Muzikale omlijsting is er eveneens in het Tuchthuis met ‘in-store’ optredens van onder andere Tamarin DesertKomatsu en Double Veterans. Bertus & Ruud Borgers trappen om 10.00uur ’s morgens het feestje af.

Over Komtasu kunnen we overigens melden dat ze speciaal voor RSD een 7″ single hebben uitgebracht met nieuw materiaal. Geen officiele RSD release, maar zeker de moeite waard voor de liefhebbers van het stevigere werk. Hier vind je het facebook event via deze link.

shopsRDS

CD Teek (Kleine Berg)

De CD teek heeft geen instore optredens. De CD teek heeft bakken en bakken vol met platen en is daarom altijd een platenparadijs, ongeacht welke zaterdag je kiest om er langs te gaan. Heb jij een vriendje of vriendinnetje die niks met platen heeft? Dit is zo’n plek waar ze ineens het virus te pakken krijgen, ergens neuzende in de platenbakken huist het namelijk. Afijn, het belooft zo te zijn dat hier ook mooie releases op te pikken zijn en door de platenbakken lopen bij de CD teek is altijd een feest. Op de Facebook pagina van CD Teek geven ze je alvast wat tips met oa. de releases van Muse, David Bowie en Iron Maiden en DeWolff.

Memory Music (Gestelsestraat)

De vierde deelnemer aan Record Store Day uit Eindhoven houdt het nog een beetje geheim wat er te doen zal zijn op deze zaterdag. Dus ga vooral even een kijkje nemen in de Gestelsestraat als je toch aan de wandel bent.

Tot slot

Tot slot nog even een paar interessante links. De hele lijst aan Record Store Day releases vind je hier. Ben je toevallig niet in Eindhoven, maar ergens anders in het land, check dan de complete lijst aan in-store optredens hier. Onze collega’s van 3voor12 schreven overigens nog een leuk stukje over het vinyl-infarct door tekort aan productie capaciteit. Mede door toedoen van het succes van Record Store Day.

Komatsu single